Jodie Foster dostane v Cannes Čestnú Zlatú palmu

Canns2021logo resizeAmerickú režisérku, herečku a producentku Jodie Foster pozvali na otvorenie 74. Festivalu v Cannes, ktorý bude od 6. do 17. júla, aby jej na slávnostnom otvorení festivalu odovzdali Čestnú Zlatú palmu (Palme d´or d´honneur).

Po Jeanne Moreau, Bernardovi Bertoluccim, Jane Fonda, Jeanovi-Paulovi Belmondovi, Manoellovi de Oliveira, Jeanovi - Pierrovi Léaudovi, Agnès Varda a CodieFoster resizeAlanovi Delonovi si túto trofej tohto roku prevezme Fodie Foster. Jodie sa vyznala, že Cannes je festival, ktorý totálne zmenil jej život. “Uvádzať moje filmy v Cannes bol vždy môj sen“, priznáva. V Cannes sa v roku 1976 už ako 13-ročná prešla po červenom koberci, keď sa uvádzal film Taxi Driver Martina Scorseseho. O štyridsať rokov neskôr si prišla opäť pre Zlatú palmu. Medzi týmto dvomi obdobiami sa jej filmografia rozkošatila, popularita rástla a získala dvoch Oscarov za filmy Odsúdení (1989) a Mlčanie jahniat (1992). „Jodie Foster nám svojim príchodom do Cannes dáva pekný dar“, povedal riaditeľ festivalu Pierre Lescure.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.