Novinky o festivale v Cannes

SpikeLee resizeVo Francúzsku zrušili na leto 2021 všetky veľké podujatia, ale festival v Cannes sa usporiada a druhou výnimkou je divadelný festival v Avignone   Aspoň tak to nateraz vyzerá. Prípravy sú v plnom prúde akoby epidémia coronavírusu ani nebola. Uvidíme ako to všetko dopadne. Termín je istý - 74. festival v Cannes bude od 6. do 17. júla. Na vlaňajšom neuskutočnenom ročníku mal byť predsedom poroty americký režisér Spike Lee. Nič sa nezmenilo ujme sa žezla tohto roku. Umelecký riaditeľ festivalu Thierry Frémaux chválil jeho entuziazmus, energiu a vášeň pre kino, čo vo veľkej miere ovplyvnilo aj rozhodnutie usporiadateľov, v ich úsilí.

Dnes sa už vie, že festival otvorí 6. júla najnovší film francúzskeho režiséra Leosa Caraxa Annette. Hlavné úlohy zveril Marion Cotillard a Adamovi Annette resizeDriverovi. Carax sedem rokov po filme Holy Motors, ktorý premietli v súťaži, uvedie svoj nový film v angličtine. Príbeh Annette sa odohráva súčasnom Los Angeles a hovorí o príbehu stand-up komika Henryho a medzinárodne uznávanej speváčky Ann. Ich život úplne rozvráti narodenie ich prvého dieťaťa, mysterióznej Annette. Carax nie je ani nášmu publiku neznámy pripomeňme si teda jeho najdôležitejšie filmy. Napríklad Zlú krv, ktorej hlavné úlohy stvárnili Juliette Binoche, Michel Piccoli a Denis Lavant. Snímka Milenci z Pont Neuf tiež neostala bez povšimnutia, takisto ani film Pola X a tiež spomínaná snímka Holy Motors.

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.