Uma Thurman predsedá porote Un certain regard

 

Cannes2017logo resizePredsedničkou  poroty Un certain regard (Istý pohľad)  bude na 70. jubilejnom filmovom festivale v Cannes , ktorý sa začína 17. mája a končí 28.mája, populárna americká herečka Uma Thurman.

Ako 17 – ročná sa objavila vo filme Stephena Frearsa  Nebezpečné známosti. Zahrala si  aj vo filme Terryho Gilliama UmaThurman resizeDobrodružstvá barona Münchausena a stala sa múzou Quentina Tarantina. Ten ju obsadil do filmu Pulp Fiction, ktorý získal v Cannes v roku 1944 Zlatú palmu a tiež do dvoch častí filmov Kill Bill.

 

Pre nás je to o to zaujímavejšie, lebo najväčšie želiezko v ohni máme práve v tejto súťaži Certain regard. Film Görgya Kristófa Out  vznikol v koprodukcii Slovenska, Maďarska, Česka, Lotyšska a Švajčiarska. V hlavných úlohách uvidíme Judit Bárdos, Évu Bandor a Sándora Terhesa. Režisér charakterizuje svoj film ako road movie a hrdina snímky Ágoston sa vydáva na potulky svetom, aby sa pokúsil naštartoval svoj život odznovu.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.