Predsedníčkou Zlatej kamery bude Sandrine Kiberlain

Snímka resizeNa jubilejnom 70. medzinárodnom filmovom festivale v Cannes  (17.5 – 28.5.) sa predsedníčkou poroty Zlatá kamera stala francúzska herečka Sandrine Kiberlain. Je po Agnes Varda a Sabine Azema treťou ženou, ktorá ujme tejto funkcie. Predsedami tejto poroty boli napríklad Wim Wenders, Tim Roth a Abbas Kiarostami.

Sandrine Kiberlain (1968) nie je ani pre naše publikum neznáma. Upozornila na seba vo film Patrioti Érica Rochanta a SandrineKimberlain resizeza úlohu vo filme bola nominovaná na Césara. Tohto prestížneho ocenenia sa dočkala o dva roky neskôr za  herecký výkon vo filme Alica túži po láske Laetitie Masson. Hrala po boku Vincenta Cassela a Moniky Belucci vo filme Byt. A tiež vo filmoch Siedme nebo, Na predaj, Betty Fisherová a ďalšie príbehy, Dievčatá v akcii, Až po vás a Nevinný žart, Mikulášove patálie a Slečna Chambon. Okrem filmu hrá v divadle a spieva.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.