Predsedovia porôt v Cannes

Cannesaaktualitylogo resizeV oficiálnom programe mimo súťaže premietnu na tohtoročnom Canneskom festivale (8. -19.4.) film Rona Howarda Solo: A Star Wars Story podľa scenára Lawrenca a Jonathana Kasdana. Han Sola si zahrá Alden Ehrenreich, ktorému partnermi budú herci Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Tandie Newton, Phoebe Waller- Bridhe, Joonas Suotamo a Paul BettaNY. Nie je to po prvý raz čo sa do oficiálneho programu dostávajú príbehy Star Wars, napríklad  už v roku 2002 uviedli Star Wars II: L´attaque des clones a v roku 2005 Star Wars: La revanche des Sith.

UrsulaMeier resizeMedzičasom oznámili ďaľších predsedov medzinárodných porôt. Predsedníčkou Zlatej kamery (Caméra d´or) sa stala predstaviteľka mladej generácie Ursula Meier, ktorej filmy uvideli už v hlavnej súťaži a takisto v Týždni kritiky  (Semaine de la critique) a tiež v sekcii Režisérska pätnástka (Quinzaine des réalisateurs). Ursula Meier má na svojom konte 5 krátkometrážnych filmov, 2 televízne snímky a 2 dlhometrážne filmy.

BenicioDelToro resizePre všetkých známy populárny herec Benicio del Toro sa stal predsedom poroty Istý pohľad (Un certain regard).  Rodák z Portorika (1967) vyrastal v Pennsylvánii, obdivuje Jeana Viga. Charlieho Chaplina, rád by sa bol stretol Belom Lugosim. Lonom Chaneym, Toshirom Mifunem a Homphrey  Bogartom. Z jeho bohatej filmografie vyberáme Strach a hnus v Las Vegas, Sin City, mesto hriechu, OdnikIaľ nikam, Strážcovia galaxie, Sicario: Nájomný vrah, Che Guevara: Revolúcia, Vlkolak.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.