Krajina ve stínu online v Kine Lumière v piatok 5. marca

LumiereKrajina resizePo tom, ako sa novinka režiséra Bohdana Slámu Krajina ve stínu stala podľa českej filmovej kritiky najlepším filmom minulého roka, sa slovenskí producenti rozhodli pre exkluzívnu projekciu vrámci platformy kino-doma.sk. v bratislavskom Kine Lumière. Na plátno virtuálnej kinosály premietnu film v piatok 5. marca 2021 o 20.20 hod. Jednorázová projekcia sa tak uskutoční v predvečer odovzdávania Českých levov, kde má snímka najväčší počet nominácií – pätnásť. Dátum oficiálnej slovenskej premiéry nie je známy, čaká sa na otvorenie kín.

„Nedávne ocenenie od českých filmových kritikov a blížiace sa udeľovanie cien Český lev, zdvihlo vlnu záujmu o film, ktorý si síce zaslúži predovšetkým filmové plátno, no chceme vyhovieť našim divákom a reagovať na tento záujem. Rozhodli sme sa, že úspech filmu oslávime spoločne, vo virtuálnej kinosále na exkluzívnej projekcii,“ povedala riaditeľka filmovej distribučnej spoločnosti Filmtopia Silvia Učňová Kapustová, ktorá zároveň spolu s Petrom Neveďalom zo spoločnosti Filmpark production, film aj koprodukovala. Oceňovaný film bude pre divákov a diváčky dostupný vo virtuálnej kinosále Kina Lumière a ďalších partnerských kín projektu Kino doma, ide o platformu, ktorá sa do online priestoru snaží preniesť fragmenty kinokultúry.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.