Need for Speed

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Need 2 resizeVytváranie filmových prevedení podľa námetov svetoznámych počítačových hier a videohier nie je vo svete filmu žiadnou novinkou - Silent Hill, Alone in the Dark, Tekken a mnohé ďalšie. Režisér Scott Waugh spoločne so scenáristami Georgeom Nolfim a Johnom Gatinsom pridali do tejto zbierky celkom podarené prevedenie známej hry Need for Speed. A tak sa v našich kinách od 13. marca budete môcť stať súčasťou života milovníkov rýchlych áut a ohlušujúcich zvukov motorov.

Vzhľadom na to, že od roku 1994, keď bola vytvorená prvá verzia hry Need for Speed vyšlo jej dvadsať rôznych prevedení, tvorcovia mohli čerpať z veľkého množstva námetov. Aj napriek tomu sa rozhodli ísť vlastnou cestou a svoje nápady len čiastočne korigovali za pomoci vydavateľov hry z EA Games. Z Waughovej hereckej tvorby je zrejmé, Need 4 resizeže má obľubu v  nebezpečenstve a adrenalínových športoch, čo ukázal  napríklad vo filmoch xXx a v Ohnivých kolesách (Torque). Možno práve to bolo motívom pri jeho rozhodovaní sa o nakrútení tohto filmu, v ktorom si podobní adrenalínoví priaznivci prídu určite na svoje. Je naozaj neuveriteľné čo všetko s motorovým vozidlom dokáže predviesť šikovný vodič, no oveľa zaujímavejšie bolo sledovať, za aký krátky čas a s akými naozaj rôznorodými spôsobmi je schopný ho zdemolovať. Všetci hráči počítačovej verzie mi dajú určite za pravdu, že vo virtuálnom svete bolo zničenie áut takmer nemožné. Reálnosť filmu teda podporoval najmä fakt, že režisér jednotlivé scény Need 11 resizenakrúcal za pomoci profesionálnych kaskadérov a nebolo potrebné ich počítačové spracovanie.

 

Samotný dej začína krátkym návratom do detstva hlavného protagonistu Tobeyho Marshalla (Aaron Paul). Ten v súčasnosti vlastní malý autoservis, v ktorom spolu s ním pracujú jeho dobrí kamaráti. Pete (Harrison Gilbertson), je bratom Tobeyho bývalej priateľky, avšak aj napriek tomu ho stále považuje za svoju rodinu. Kvôli svojmu detskému a citlivému spôsobu vnímania vecí okolo seba a prístupu k životu dostal prezývku ,,Malý Pete“.  Je kontrastnou postavou práve k Tobeymu, ktorý síce nepatrí Need 12 resizek mužom vysokého vzrastu, odlišuje sa však svojou gurážou a neskutočne veľkou charizmou. Do mesta sa vráti Dino (Dominic Cooper), ostatnými nie veľmi obľúbený bývalý profesionálny jazdec NASCARu, ktorý sa v minulosti odsťahoval spolu s Petovou sestrou. Tobeymu ponúkne prácu, ktorú pre svoje dlhy aj napriek nenávisti musí prijať. Všetky plány však prekazí obrovská katastrofa. Počas závodu, ktorý Dino vyprovokuje, Malý Pete tragicky zahynie. Tobey je nespravodlivo odsúdený za Dinov podraz, a ten si naopak ďalej nečestnými spôsobmi pokračuje vo svojom biznise. Po odpykaní dvojročného trestu sa Tobey vracia na slobodu odhodlaný pomstiť Peteovu smrť a nie je lepší spôsob, ako poraziť Dina v Need 10 resizenajväčšom nelegálnom závode nazvanom De Leon. Za necelých 45 hodín musí precestovať naprieč celým kontinentom a čeliť nie len policajným hliadkam, ale aj neznámym jazdcom, ktorých proti nemu poštval jeho protivník Dino vypísaním štedrej odmeny. O konečnom víťazovi teda rozhodne nie len rýchlosť áut, ale taktiež aj odhodlanie a silná vôľa.

 

Nenávisť, láska, a túžba po víťazstve - emócie, ktoré pri tomto type filmu nemôžu chýbať. Pre ženské pohlavie atraktívni muži jazdiaci v luxusných autách a okrajový príbeh lásky spojený s romantikou. Páni si zase prídu na svoje počas zbesilých naháňačiek a do varu ich dostane aj zvuk motorov či dvojica hlavných ženských protagonistiek, Dakota Need 3 resizeJohnson a Imogen Poots. Každý bude spokojný aj vďaka viacerým úsmevným situáciám a výrokom, ktoré pobavia aj náročnejšieho diváka. Milovníkom prírody zase film ulahodí vďaka krásnym záberom z rôznych amerických krajín. V bulvároch EA sa pošuškáva, že by sa nakrúcanie mohlo v pokračovaní presunúť na európsky kontinent, čo by bolo určite pre nás pozitívom. Mnohých milovníkov áut by zase potešilo, keby si v pokračovaní zahrala aj Godzilla (Nissan GT-R), najrýchlejšie auto sveta. Tak ktovie, nechajme sa prekvapiť.

 

Need 8 resizeNeed for Speed, USA, 2014
Dĺžka: 130 minút
Réžia: Scott Waugh
Scenár: George Nolfi a Johnom Gatins
Kamera: Shane Hurlbut
Hudba: Nathan Furst
Hrajú: Aaron Paul, Dakota Johnson, Imogen Poots, Michael Keaton, Dominic Cooper, Rami Malek, Scott Mescudi, Ramon Rodriguez, Nick Chinlund, Harrison Gelbrtson, Han Soto, Antoni Corone
Premiéra v SR: 13. marec 2014
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.