Zomrel predstaviteľ komisára Moulina, Yves Rénier

YvesRenier resizeFrancúzsky herec a režisér Yves Rénier zomrel 23. apríla 2021 vo veku 78 rokov. Divákom v našich končinách bol známy hlavne ako komisár Moulin z rovnomenného seriálu, ktorý riešil zapeklité prípady logickou dedukciou. Túto smutnú správu oznámila verejnosti jeho manželka a zároveň uviedla, že príčinou jeho skonu bola srdcová príhoda.

Yves Rénier sa narodil 29.9.1942 vo švajčiarskom Berne. Jeho matka bola Američanka, otec Francúz a herecký talent zdedil po svojej babičke, ktorá hrala v parížskom divadle Comédie-Française. Ako filmový herec debutoval v roku 1961 v jednej z mnohých adaptácií slávneho románu Gróf Monte Christo. Jeho prvou televíznou rolou bola postava Andrého Bellegardeho z minisérie Belphégor - Fantóm z Louvru, no skutočný prelom na obrazovkách prišiel až v roku 1976, kedy mal premiéru seriálový Komisár Moulin. Ten bol síce ukončený v roku 1982, no Rénier sa neskôr vrátil k svojej najslávnejšej úlohe a vydržal v nej až roku 2008. Okrem hrania sa v ňom pritom realizoval i ako režisér, či scenárista. Účinkoval aj v divadle, no hoci mal na svojom konte viacero zaujímavých rolí, tieň mimoriadne úspešného Moulina ho sprevádzal až do konca jeho kariéry.

Foto: ČSFD cz.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.