Štvrtkové koncerty na festivale Barbakan

Barbakan 2 logo resizeOsemnásty ročník festival Barbakan odštartuje v stredu 10. októbra  podvečer otváracím filmom. Nasledujúci deň sa na banskobystrických klubových pódiách predstavia prvé kapely. Hudobný program má tento rok čo ponúknuť a skvelú hudbu si budete môcť vychutnať v Klube 77 a v Záhrade- centre nezávislej kultúry. Štvrtkový večer bude patriť skupinám Zlokot, The Cubes a maďarskej skupine Volkova Sisters.

Ženské trio The Cubes predstavuje prapočiatok nového hudobného žánru na Slovensku s názvom „kockatý punk“. Ich piesne sú zámerne minimalistické a priamočiare, aby samotný aranžmán bol čo najvernejší hraniu naživo. Kapelu tvoria Jana a Petra Humeňanské a speváčka Katka Knechtová, ktorá si netradične sadá za bicie.

 

the-cubes resizeĎalšou dámou na pódiu bude Dalma Berger zo skupiny Volkova Sisters. Jej zaujímavo efektovaný spev v spojení s temnejším hudobným prejavom skupiny pôsobí vábivo a zvodne. Láska k temnote, melanchólii novej vlny 80. rokov, túžby robiť hudbu pripomínajúcu My Bloody Valentine, či Cocteau Twins tvoria základňu tvorby skupiny. Vychutnať si budete môcť aj novinky z ich druhého EP Hope, ktoré vydali koncom mája.

 

volkovasisters02 resizeVečer spestrí aj „superskupina“ Zlokot v ktorej hrá ďalšia slečna, basáčka Stanka Apfelová z a spolu s ňou ešte aj Losos z kapely Noisecut, bubeník Mário Marcinek a Albert Arkier, známy ako Lyrik. Štvorica je zložená z členov rôznych úspešných skupín s odlišným hudobným zázemím. Výsledkom je multižánrové zoskupenie, ktoré je alternatívou nielen k rapu, ale aj k elektronike, rocku či punku.

 

zlokot resizeŽenskému šarmu na pódiách v podaní skvelých hudobníčok bude sekundovať drsná tvár nežného pohlavia na filmových plátnach. Filmová sekcia Ženy v ozbrojení predstaví snímky Muži, ktorí nenávidia ženy (Män som hatar kvinnor, r. Niels Arden Oplev, 2009), švédsko-dánsko-nemecko-nórsku adaptáciu románu Stiega Larssona, western Skutočná guráž (True Grit, r. Ethan a Joel Coenovci, 2010) a akčný trhiller Hanna (Hanna, r. Joe Wright, 2011). Festival Barbakan prinesie do Banskej Bystrice zaujímavé filmy, hudobné koncerty a umelecké výstavy už 10. októbra 2012. Nenechajte si ujsť štvrtkové koncerty ani ďalšie dni plné zábavy.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.