Dakota Johnson ako Madame Web

Dakota resizeTrochu žánrovo netypicky film Madame Web rozpráva samostatný príbeh o jednej z najenigmatickejších marvelovských hrdiniek. V napínavom thrilleri žiari Dakota Johnson v úlohe Cassandry Webb, záchranárky z Manhattanu, u ktorej sa objaví schopnosť vidieť budúcnosť… Herečka a producentka Dakota Johnson, ktorá sa môže pochváliť nomináciami na BAFTA a ďalšími oceneniami. Ako herečka vynikla napríklad v dráme Sociálna sieť, v komédiách Zásnubyna dobu neurčitú a 21 Jump Street.b Naši diváci si ju pamätajú ako Anastasia Seele v miliardovej frančíze Universalu Päťdesiat odtieňov. Naposledy si zahrala so Seanom Pennom vo filme Daddio, kde si tiež vyskúšala producentskú úlohu. V rozhovore Dakota  hovorí, ako vznikala Madame Web a tiež o spolupráci s režisérkou SJ Clarkson.

Ako by ste opísali svoju postavu, Cassandru Webb, na začiatku filmu?
Keď sa s Cassie stretávame prvýkrát, je záchranárkou v New York City. Nemá rodinu, má jedného či dvoch kamarátov, ktorí sú tiež záchranári, no je chladná a uzavretá.

Ako sa jej záchranársky parťák Ben dostane za jej hradby?
Myslím si, že Ben vie, že Cassie je v skutočnosti vo svojom vnútri mäkká a že si vytvorila silný obranný mechanizmus. Myslím si, že sa s ním cíti bezpečne a tak si pri ňom dovolí trochu spustiť bezpečnostné bariéry.

Aké bolo pracovať s Adamom Scottom, ktorý hrá Bena?
Ohromne ma baví pracovať s niekým, kto vie improvizovať a má nádherný zmysel pre humor. Adam je veľmi príjemný parťák, profesionál s nadhľadom.

Ako sa vaša postava líši od Madame Web v marvelovských komiksoch?
Keď sa zoznamujeme s Madame Web v tomto filme, je to vlastne začiatok je príbehu. Je o tom, ako sa z Cassie stáva Madame Web. Takže začíname, keď je mladou ženou. V komikse býva zobrazovaná ako stará žena s neurodegeneratívnym ochorením. Ale keďže začíname náš príbeh za jej mladých čias, keď je záchranárkou, tak je takou obyčajnou hrdinkou, je nezávislá a komplexná žena.

Ako je film Madame Web jedinečný v žánri superhrdinských filmov a aký je to pocit, hviezdiť vo filme, ktorý stojí na ženách?
Je vzrušujúce byť súčasťou superhrdinského filmu, ktorý nie je prepojený s inými univerzami. Je to nový svet, s novými postavami, a je celý o ženskej perspektíve. Keď som do projektu šla, práve táto časť sa mi zdala výrazne iná, bola som zvedavá, ako by to mohlo vyzerať. Páči sa mi, že o týchto postavách nemusím dopredu nič vedieť, majú svoj príbeh vo svojom svete. Takže svet Madame Web vyzerá inak, než marvelovské svety. Nádherné bolo pracovať so ženami, bolo to zábavné a režisérka SJ Clarkson bola neuveriteľná.

Prirodzene, fanúšikovia budú zvedaví - objaví sa v Madame Web aj Spider-Man alebo iné postavy zo Spider-verza?
Spider-Man v tomto filme nie je. Samozrejme, sa v ňom objavia mená, ktoré nejako súvisia s inými univerzami a mnohým divákom budú známe. A kto vie, čo sa stane v budúcnosti.

Aké to bolo hrať hrdinku, ktorej schopnosti spočívajú v jej mysli?
No, to bol vlastne dôvod, prečo som ju chcela hrať! Nikdy som sa nevidela v úlohe nejakej superhrdinky, ale keď som zistila, že sila Madame Web spočíva v jej mysli - a že je mladou ženou - povedala som si, že to je tá najzaujímavejšia superschopnosť na svete. Nepotrebuje rozvíjať neviemaké fyzické danosti, len musí svojej mysli dovoliť ísť naplno. Vo filme sú, samozrejme, aj katastrofy, zloduch má šialené schopnosti a je okolo toho veľa neprehliadnuteľného haló, no skvelé je, že film stále zostáva ukotvený v realite, pretože to existuje v mysli tejto ženy.

Ako ste sa vysporiadali s jasnozrivosťou, z čoho ste vychádzali pri stvárnení vašej postavy?
Myslímsi , že schopnosti Madame Web, jej danosti, sú pre ňu špecifické. Je jasnozrivá a ovláda astrálnu projekciu a myslímsi, že prekračuje viacero rôznych realít. Žije v zvláštnom energetickom stave, akoby v piatej dimenzii. Môže vojsť a vyjsť z reality a presahovať priestor a čas.

Ako ste sa fyzicky pripravovali na túto úlohu?
Pár mesiacov pred začiatkom filmovania som trénovala. Mala som dvoch rôznych trénerov. Pracovala som s Megan Roup z The Sculpt Society. Veľa som trénovala boj zblízka, holými rukami. Nechcela som, aby Cassie pôsobila ako skúsený bojovník. Myslím si, že ako vyrastala v systéme náhradných rodín, naučila sa istej prirodzenej inštinktívnej sebaobrane. Tak som chcela, aby jej boj pôsobil divoko, neusporiadane, aby dokázala na svoju obranu využiť čokoľvek, čo má práve po ruke, kus kovu či fľašu.

Ako ste trénovali na kaskadérske kúsky za volantom a vo vode?
Áno, väčšinu mojich scén naozaj šoférujem ja. Zvládla som krátky kurz kaskadérskeho šoférovania a to vám bola zábava. No a keďže sme robili aj veľa práce pod vodou, musela som trénovať dýchanie. Mali sme pár tréningov v bazéne, kde som sa učila čo najdlhšie zadržať dych. Dostala som sa až na takmer tri a pol minúty, to bolo šialené.

Ako vás režisérka SJ Clarkson podporovala a inšpirovala - obzvlášť ako žena režisérka so skúsenosťami v superhrdinskom žánri?
Bola tak úžasne zrozumiteľná, perfektne vedela objasniť, o čom tento film je, čo ktorou scénou potrebujeme dosiahnuť. Príbeh sa veľa pohybuje v čase, v skutočnom aj hypotetickom, ktorý je viditeľný len jasnozrivej Madame Web. Je to také komplikované, že správne vystihnúť, o čo v danej scéne ide, sa občas zdalo zmätočné. Najmä ak ste na modrom pozadí a okolo vás nie je nič skutočné. Na režisérku som sa mohla v takých chvíľach spoľahnúť, dôverovať jej. Je neuveriteľná filmárka. Naozaj vie, ako docieliť to, čo vo filme chce mať. Je nesmierny zážitok pozorovať ju pri práci. Pracovala s gráciou a pokojom, vskutku úžasná režisérka.

Ako by ste opísali prácu na pľaci s vašimi kolegyňami Sydney Sweeney (Julia Cornwall), Isabelou Merced (Anya Corazon) a Celeste O’Connor (Mattie Franklin)?
Bavilo ma pracovať s tromi mladými dámami, ktoré sršia energiou a sú výraznými osobnosťami. Navyše sú ohromne talentované a majú skvelý zmysel pre humor. Veľmi príjemná spolupráca.

Aké bolo hrať s Taharom Rahimom v úlohe vášho obzvlášť desivého protivníka Ezekiela Simsa?
Tahar je v skutočnosti veľmi príjemný človek. Pamätám si ho z filmu Mauritánec: Denník z Guantanáma. Je úžasný herec a bezpochyby tiež poriadne hrozivý darebák.

Čo by ste chceli, aby si diváci odniesli z filmu Madame Web?
Dúfam, že to pre nich bude osviežujúci pohľad na superhrdinský film a tiež dúfam, že sa im bude zdať dostatočne ukotvený v realite. Dúfam aj, že povzbudí dievčatá a mladé ženy, aby spoločne objavovali svoju najmocnejšiu verziu.

 

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.