Najviac nominácií na Zlatý glóbus má Lincoln

Lincoln resizeAmerický film Lincoln z obdobia občianskej vojny v USA z dielne režiséra Stevena Spielberga získal najviac nominácií na prestížne hollywoodske ocenenie Zlatý glóbus. Spielbergova historická snímka bola celkovo nominovaná až v siedmich kategóriách, vrátane najlepšej filmovej drámy, réžie a najlepšieho herca. Hlavnú úlohu prezidenta USA Abrahama Lincolna vo filme stvárnil Daniel Day-Lewis.

Po päť nominácií získali triler Argo režiséra Bena Afflecka a western Divoký Django od Quentina Tarantina.
O Zlatý glóbus pre najlepšiu filmovú drámu sa budú uchádzať aj triler Zero Dark Thirty (réžia Kathryn Bigelowová) o pátraní po Usámovi bin Ládinovi a dobrodružný film Pí a jeho život (réžia Ang Lee).

 

Filmová verzia slávneho muzikálu Les Miserables (réžia Tom Hooper) získala štyri nominácie v muzikálových a komediálnych kategóriách, rovnako ako romantická komédia romance Silver Linings Playbook (réžia David O. Russell).
Zlaté glóbusy, ktoré patria medzi najsledovanejšie filmové ocenenia pred februárovým udeľovaním Oscarov, sa budú po jubilejný sedemdesiatykrát odovzdávať 13. januára 2013 v kalifornskom Beverly Hills. Nominácie v jednotlivých filmových a televíznych kategóriách Zlatých glóbusov zverejnilo dnes Združenie zahraničných novinárov v Hollywoode (HFPA).

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.