Úspešný Pygmejovia deti džungle v Čechách

DVD PYGMEJOVIA predná strana resizeNapriek nenápadnému uvedeniu si film slovenského režiséra Pavla Barabáša Pygmejovia – Deti džungle získal mnohých priaznivcov na filmových projekciách, školských premietaniach, v kinách i kluboch v 45 mestách Slovenska ako súčasť projektu „Ekoslovensko“. Po šiestich oceneniach mu pribudli cez víkend dve najvyššie.

V konkurencii 105 nominovaných filmov zo 16 krajín získal ocenenie Grand Prix na najväčšom súťažnom festivale outdoorových filmov vo svete – 10. ročníku Medzinárodného festivalu outdoorových filmov v Prahe. Medzinárodná porota vyhlásila Grand Prix aj na 38. ročníku Medzinárodného filmového festivalu o životnom prostredí, prírodnom a kultúrnom dedičstve Ekofilm, kde dokument Pygmejovia – Deti džungle získal prvenstvo spomedzi 103 nominovaných filmov z 20 krajín sveta.

 

Film oslovuje divákov svojím posolstvom zachovania prirodzenej rovnováhy, tradícií, jednoduchého šťastia a základných ľudských hodnôt. Je to príbeh o Pygmejoch, ktorí žijú tisícročia rovnakým spôsobom života v absolútnej symbióze s prírodou. Cesta k nim nás privádza k začiatkom ľudskej existencie. Nie je to len film o dávnom vzťahu človeka k našej Zemi, ale i o drsnom poznaní, že mnohými civilizačnými výdobytkami spôsobujeme v treťom svete veľké ľudské utrpenie a vymieranie tých, ktorí nás môžu veľa naučiť. Pygmejovia sú najmenší ľudia našej planéty s najväčším darom meniť obyčajné drobnosti na šťastie. Film vyšiel v slovenskej i anglickej verzii na DVD, ktoré obsahuje množstvo zaujímavých informácií o Pygmejoch, ich živote a histórii, zaujímavosti o Stredoafrickej republike, Kongu, či Konžskej demokratickej republike, no taktiež bohatú fotogalériu. Vďaka získaným oceneniam je film zaradený do autorovej 21DVD kolekcie Grand Prix.

Viac: http://www.k2studio.sk/filmy/pygmejovia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.