Dôverný nepriateľ (SR/ČR 2018)

Doverny-nepriatelDůvěrný nepřítel
Mysteriózny triler, 108 minút
Scenár: Ľubomír Slivka, Karel Janák, Marek Epstein. Réžia: Karel Janák. Kamera: Martin Šácha. Strih: Alois Fišárek. Hudba: Ondřej Gregor Brzobohatý. Hrajú: Gabriela Marcinková, Vojtěch Dyk, Zuzana Porubjaková, Ondřej Malý, Ady Hajdu, Roman Luknár, Pavel Rímský, Hynek Čermá a ďalší.
Slovenská premiéra: 16. augusta 2018
Počítače zmenili náš život. Mladá dvojica získava od developerskej firmy vzorový dom, ktorý, k svojej predajnosti, potrebuje bonus: systém zabezpečenia a riadenia domácnosti. On, ITčkár modeluje systém, ona sochárka tvorí z hliny. Obaja budujú to isté. Zázemie pre svoju rodinu. V dome však s nimi býva aj ktosi tretí. Inteligentný systém zabezpečenia objektu. Umelá inteligencia dokáže byť nielen dobrým sluhom, ale aj partnerom. Ale jedného dňa aj konkurentom... Mladí manželia Zuzana a Andrej (Gabriela Marcinková, Vojtěch Dyk) sa sťahujú z Bratislavy do Tatier, aby na samote, odrezaní od sveta, na vlastnej koži otestovali Andrejovo životné dielo – prototyp inteligentného domu. Idylka dokonalého života v réžii modernej technológie sa však čoskoro mení na nočnú moru a boj o život. Revolučný server, ktorý bol vytvorený s cieľom, aby uľahčil životy svojich majiteľov, sa vymkne spod kontroly a nečakane sa obráti proti svojmu stvoriteľovi. Ide len o vrtoch a nedokonalosť testovanej technológie? Alebo riadi dom niekto ďalší? Napínavý slovenský triler so šokujúcim záverom zmení váš pohľad na moderné technológie, ktoré nás sprevádzajú na každom kroku. Navždy. V hlavnej úlohe: inteligentný dom a milostný trojuholník budúcnosti: „On – Ona a Dom". Má vôbec ľudská láska a človek šancu v milostnej šachovej partii proti stroju, ktorý sám stvoril a vypracoval do dokonalosti?
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.