Barabášove filmy úspešné na festivaloch

K2Studiologo resizeDokumenty Pavla Barabáša Sloboda pod nákladom a Suri majú za sebou úspešný týždeň. Sloboda pod nákladom získala Cenu za dokument na Medzinárodnom festivale horských filmov v Poprade a Čestné uznanie poroty v Macedónsku a Suri cenu z Life Science Film Festivalu.

Na 24. ročníku Medzinárodného festivalu horských filmov v Poprade súťažilo 51 filmov z celého sveta o ceny. Trojčlenná porota udelila Cenu za dokument filmu Sloboda pod nákladom. Príbeh o najstaršej generácií nosičov vo Vysokých tatrách zaujal aj v Macedónsku. Porota festivalu horských filmov „Eho“ v Skopje v silnej medzinárodnej konkurencii filmov udelila dokumentu Sloboda pod nákladom jednu z troch cien – Čestné uznanie poroty. Festival prináša divákom inšpirujúce dobrodružstvá a príbehy šiesty rok. Vyjadrenie päťčlennej festivalovej poroty: "V tohoročnej silnej konkurencii oceňuje porota Slobodu pod nákladom v réžií Pavla Barabáša. Príbeh o nosičoch, ktorí vynášajú zásoby pre horské chaty vo Vysokých Tatrách je príbehom o vášni vyrozprávaným s vášňou. Nevšedný spôsob ako prežívať slobodu. Slobodu liezť v horách, slobodu niesť 150 kilový náklad. Ako jeden z nosičov hovorí – ako učiteľ som oddychoval fyzicky, v horách relaxuje moja myseľ.“ Je to mimoriadne dôležitý a podmanivý film. Dokument tak získal svoje zatiaľ piate ocenenie. Bude tiež premietnutý na prestížnych festivalov horských filmov v kanadskom Banffe, francúzskom Autrans, španielskom Torello i Bilbao.

 

Na šiestom Medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov s témou prírodných a poľnohospodárskych vied a udržateľného rozvoja s názvom Life Science Film Festival v Prahe získal film Suri Cenu Dekana Fakulty tropického poľnohospodárstva. Porota ocenila autorovu hlbokú sondu do jednej z posledných kultúr, ktorá ešte dnes žije spôsobom, ktorý bol kedysi vlastný celej ľudskej spoločnosti.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.