Šieste výročne ceny ASFK

Febiofest logo resizePri príležitosti slávnostného otvorenie 21. ročníka MFF Febiofest 21. marca v Bratislave boli udelené už šieste výročné ceny ASFK v štyroch kategóriách.

Cenu pre Najlepší filmový klub za rok 2013 získal FK v múzeu SNP v Banskej Bystrici, ktorý v tomto meste existuje už 50 rokov. Cenu prevzal jeho dlhoročný dramaturg Ivan Polóny. Najlepším klubovým filmom uvedeným do DSC 8086 FEBIO Cena Film klub CFoto Peter Prochazka resizefilmových klubov v roku 2013 sa stala snímka Hon dánskeho režiséra Thomasa Vinterberga.

 

Výročnú cenu ASFK za prínos svetovej kinematografii získal jeden z najvýznamnejších európskych režisérov Andrzej Wajda, ktorého najnovšie dielo Walesa, človek z nádeje bolo súčasne otváracím filmom MFF Febiofest. Cenu prevzal Veľvyslanec Poľskej republiky Tomasz Chłoń. Výročná cena ASFK za prínos slovenskej kinematografii a klubovému hnutiu bola udelená jednému z najvýznamnejších DSC 8108 FEBIO Cena  D Hanakovi CFoto Peter Prochazka resizeslovenských tvorcov režisérovi Dušanovi Hanákovi, ktorý si cenu prevzal osobne.

 

Súčasťou Výročných cien ASFK vo všetkých kategóriách je sklenený objekt  - filmový kotúč – z dielne slovenského výtvarníka Pala Macha.

Foto: Peter Procházka

Viac: www.asfk.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.