V Buenos Aires najlepší film Nickyho rodina

DSC 7851 resizeMedzinárodne úspešný celovečerný dokument Nickyho rodina (M.Mináč-P.Pašš) získal už 35. cenu. Udelili mu ju diváci 10. festivalu európskeho filmu v Buenos Aires. Podujatie sa uskutočnilo pod záštitou Francúzskeho inštitútu a Talianskeho kultúrneho inštitútu v hlavnom meste Argentíny. Je to už tradičná prehliadka organizovaná  v spolupráci so zastupiteľstvami jednotlivých krajín EÚ akreditovanými v tejto latinskoamerickej krajine.

V rámci festivalu stredoeurópskeho filmu snímka uspela aj vlani v rumunskom Mediashi, kde získala Cenu za réžiu. Vznik a distribúciu finančne podporil aj Audiovizuálny fond. Film o záchrancovi 669 detí najmä židovského pôvodu z predvojnového Československa v roku 1939, Sirovi Nicholasovi Wintonovi a príbehoch zachránených obohatený o vplyv tejto udalosti na humanitné aktivity dnešných mladých, vznikol v koprodukcii s RTVS a ČT. Premietal sa už na všetkých kontinentoch, na viac ako 70 festivaloch. Koncom minulého roka vyšiel aj s bonusmi na DVD a pripravuje sa viacjazyčné DVD.
Viac:  www.mzv.sk/buenosaires

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.