Hviezda ocenená na festivale v Ingolstadte

20minmax award resizeSlovenský dokumentárny film režiséra Andreja Kolenčíka Hviezda získal v medzinárodnej súťaži festivalu krátkych filmov 20minmax v Ingolstadte druhé miesto. Víťazov vyberala medzinárodná porota spomedzi 41 krátkometrážnych súťažných filmov, pričom do súťaže ich bolo prihlásených vyše 1400.

Hviezda je pravdivým príbehom Jána Slováka, 55-ročného zvárača z Doprastavu, ktorého od malička fascinovalo herectvo, no rodinné a sociálne podmienky mu neumožňovali stať sa hercom. Porota, ktorá filmu udelila cenu, vyzdvihla sugestívne zobrazenie túžob protagonistu v tradícii československého dokumentu a najmä  posolstvo, že „sny môžu byť rovnako skutočné ako každodenný život“.

 

Slovenský divák bude mať možnosť vidieť Hviezdu v rámci nového distribučného projektu Slovak Shorts, za ktorým stojí Asociácia slovenských filmových klubov. Projekt finančne podporil Audiovizuálny fond.

 

Viac: www.hviezdafilm.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.