Kriminálka Staré Mesto i Fialová ocenení v Moskve

Andy Matěj Hádek a Zuzana Zuzana Fialová resizeŠpeciálnu cenu na 15. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov, ktorý sa včera skončil v Moskve, získala Kriminálka Staré Mesto. Seriál, ktorého pokračovanie sa začína nakrúcať začiatkom mája sa úspešne presadil v konkurencii 22 nominovaných diel v kategórii TV seriál z 9 krajín sveta.

Na festivale premietli celkovo viac ako 200 audiovizuálnych diel v 6 hlavných kategóriách. Ďalšie dve kategórie  - Hrdina a Antihrdina - boli súťažou hercov. Diplom za herecký výkon získala i predstaviteľka hlavnej ženskej úlohy, nadporučíčky Krauzovej, Zuzana Fialová. Cenu v podobe skleneného kužeľa i diplom si tvorcovia prevezmú v Bratislave o dva týždne.

 

„ Mimoriadne ma tieto ocenenia tešia, pretože potvrdzujú reakcie slovenských a českých divákov na seriál. Boli mimoriadne priaznivé, 7 dielov videlo v ČR a SR 8 a pol milióna divákov. Medzinárodný úspech súčasne potvrdzuje, že rozhodnutie pokračovať druhou sériou, bolo správne. Samozrejme, je to i odmena za obetavosť  štábu, ktorý nakrúcal vo veľmi tvrdých podmienkach. A súčasne i motivácia, pretože nakrúcanie nových príbehov nebude oveľa ľahšie,“ reagoval na správu od organizátorov festivalu producent Patrik Pašš.

 

Je to ďalší medzinárodný úspech jeho produkčnej spoločnosti Trigon Production, ktorá seriál nakrútila v koprodukcii s RTVS, ČT a s finančným príspevkom Audiovizuálneho fondu. Druhá séria detektívok sa na obrazovky dostane na jeseň tohto roku.

Viac: http://www.detectivefest.ru/english/index.php

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.