Tridsiata cena pre Nickyho rodinu

Najlepším filmom uvedeným v súťaži a Grand Prix zo 17. Medzinárodného TV festivalu Bar 2012, ktorý sa skončil v piatok získala úspešná snímka Nickyho rodina. Známe podujatie, ktoré sa koná na čiernohorskej riviére v prístavnom meste Bar sa teší záujmu tvorcov z celého sveta.

Päťčlenná medzinárodná porota vybrala do piatich kategórií z 220 prihlásených snímok viac než 70 reprezentujúcich vyše 30 spoločností zo všetkých kontinentov. Po cene divákov pre najlepší film z Medzinárodného filmového festivalu Scottsdale vo Phoenixe v USA, ktorú film získal v tomto týždni, je to už 30. ocenenie z medzinárodného podujatia.Dojal člena poroty – kameramana, režiséra a producenta zo Španielska rovnako, ako aj tlmočníčku projekcie. Odborníci zhodne oceňovali vysokú úroveň filmárčiny, prácu s archívmi a divácku príťažlivosť danú šírením pozitívneho posolstva. "To je práve to, čo dnešný divák hľadá na obrazovke," odpovedala ruská porotkyňa Svetlana Čirková na otázku, prečo porota najviac ocenila práve Nickyho rodinu, hoci v hre o najvyššiu cenu bol aj americký film.

"Veľmi si vážime toto ocenenie, ktoré prichádza z medzinárodného televízneho prostredia. Svedčí o tom, že ľudskosť a slušnosť sú v rôznych krajinách sveta stále najvyššími hodnotami. My, tvorcovia, sme iba pokornými služobníkmi Wintonovho odkazu," reagoval na ocenenie producent Trigon Production Patrik Pašš.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.