Visegrad Film Forum ponúkne originálne filmy

Visegrad logo resizeNa Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave sa v dňoch 17. – 20. októnra 2012 uskutoční druhý ročník medzinárodného networkingového a vzdelávacieho podujatia Visegrad Film Forum (VFF) v spolupráci so Študentským filmovým festivalom Áčko. Cieľom podujatia je vytvárať podmienky na spoluprácu medzi študentmi a čerstvými absolventmi filmových škôl v regióne V4, Slovinska a Rumunska.

Okrem ôsmich master classov s uznávanými filmovými profesionálmi ako sú producent Jim Stark (Tajomný vlak, Mimo zákona), kameraman Fred Kelemen (Turínsky kôň, Muž z Londýna), režisérka a producentka Anca Damian (Crulic – Cesta na onen svet), hudobník Petr Marek (Protektor, Polski Film), strihač Hervé Schneid (Amélia z Montmartru, Votrelec: Vzkriesenie), koordinátorka a tútor medzinárodného tréningového programu pre filmových profesionálov EKRAN – Agnieszka Marczewska a Udayan Prasad, audiovizuálna expertka Éva Vezér (European Film Promotion) budú prebiehať aj filmové projekcie.

Už v stredu 17.10. o 10:30 Fred Kelemen uvedenie hypnotický film Fate (1994) z 35 mm kópie.Kelemenov režisérsky debut je dôstojný pokračovateľ európskej modernistickej tradície a súčasne prináša otázky o hľadaní západnej identity. Susan Sontagová ho označila za jeden z posledných záchvevov cinefílie 20. storočia.

V spolupráci s partnerom podujatia Film Europe sa premietne v piatok 19.10. unikátny štylistický hybrid dokumentárneho a animovaného filmu, Crulic – Cesta na onen svet (2011), ocenený na najprestížnejších svetových festivaloch, v Annecy, v Locarne alebo v Cottbuse. Sociálna dráma Tambyless (2011) z pražskej FAMU s nekonvečným posolstvom bola uvedená v súťažnej študentskej sekcii na festivale v Cannes a na VFF ju bude možné uvidieť v stredajšom bloku medzi 17:30 – 19:00.

Filmy maďarskej a rumunskej novej vlny obiehajú niekoľko rokov svetové festivaly. Návštevníci VFF budú mať jedinečnú možnosť presvedčiť sa o ich nasledovníkoch v kolekcii filmov z budapeštianskej SZFE (sobota 14:00 – 15:30) a bukureštskej UNATC (štvrtok 19:30 – 21:00). Okrem nich sa premietnu aj vybrané filmové kolekcie z ďalších partnerských škôl podujatia, poľskej PWSFTViT Lodz a slovinskej AGRFT Ljublana.

Vstup na master classy a premietania je otvorený aj pre verejnosť do naplnenia kapacity sál.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.