Kino Mladosť zostáva

Kino Mladosť zostane na Hviezdoslavovom námestí najmenej ďalších pätnásť rokov. Rozhodli o tom mestskí poslanci. Mladosť ročne zaplatí mestu 18-tisíc eur, prenajaté bude mať aj priestory nad kinom, kde sídli jej prevádzka. Doterajšiu nájomnú zmluvu mali mestskí poslanci Mladosti predĺžiť už v máji minulého roka na desať rokov. Mesto však začalo zvažovať, či nie je výhodnejšie, aby priestory nad kinom prenajímalo samo.

Zástupcovia firmy Bioscop, ktorá Mladosť prevádzkuje, predĺženie nájmu privítali. Kino čaká digitalizácia, čo si vyžiada 150-tisíc eur. Firma tiež sľubuje, že teraz, keď už sa situácia stabilizovala, dostane Mladosť aj webovú stránku.
Kino totiž bolo v neistote od roku 2007, keď hrozil jeho predaj. Mestskí poslanci v marci 2007 schválili predaj celej budovy súkromnej firme. Zámer zrušili po tom, čo ich ministerstvo kultúry upozornilo, že má na budovu predkupné právo. Budovu by zverilo Slovenskému filmovému ústavu. Ide o najstaršie kino u nás, vzniklo v roku 1905 ako Elektrobioscop a sídlilo na mieste dnešného hotela Carlton. V roku 1913 sa presťahovalo na súčasné miesto. Okrem neho v centre funguje kino Lumiére Slovenského filmového ústavu a nedotovaný filmový klub Nostalgia.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.