Šťastný Lazzaro (Taliansko/Švajčiarsko/Francúzsko/SRN 2018)

Stastny-LazzaroLazzaro felice
Dráma, 125 minút
Scenár: a réžia: Alice Rohrwacher. Kamera: Hélène Louvart. Strih: Nelly Quettier. Hrajú: Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Alba Rohrwacher, Luca Chikovani, Tommaso Ragno, Sergi López, Natalino Balasso, Carlo Tarmati, Pasqualiona Scuncia, Nicoletta Braschi a ďalší.
Slovenská premiéra: 6. júna 2019
Lazzaro (Adriano Tardiolo) je mladík taký dobrosrdečný a úprimný, až sa niektorým ľuďom zdá hlúpy. Žije v odľahlej časti Talianska, v izolovanej komunite roľníkov, ktorí už pred desiatkami rokov stratili kontakt so zvyškom sveta a bez nároku na mzdu, vzdelanie alebo slušné životné podmienky tvrdo pracujú pre svoju premúdrenú paní. Bez možnosti porovnania však žijú svojím spôsobom šťastne. Keď skupinu zotročených dedinčanov zhodou náhod objaví polícia, roľníci zistia, v akom klamstve roky žili, a s vidinou splnených snov sa vydávajú do mesta. Kým ostatní prežívajú tvrdý stret s novou realitou, Lazzaro zostáva aj uprostred moderného sveta až dojemne dobrý a prirodzený, a tak pôsobí ako čriepok stratenej minulosti... Magický film Alice Rohrwacher skladá pôsobivú poctu klasickej kinematografii, z festivalu v Cannes si odviezol Cenu za najlepší scenár.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.