Cena za šťastie (ČR 2019)

Cena-za-stestiCena za štěstí
Dráma, 92 minút
Scenár a réžia: Olga Dabrowská. Kamera: Diviš Marek. Strih: Zuzana Staregová, Jiř Brožek. Hudba: Jan P. Muchow. Hrajú: Ivana Chýlková, Vanda Hybnerová, Tomáš Hanák, Pavel Řezníček, Jaroslav Plesl, Klára Pollertová-Trojanová, Jozef Trojan, Olga Wdowiaková, Jana Šulcová, Johana Racková, Lukáš Kunz, Simona Prasková, David Černý, Josef Polášek, Vratislav Brabenec, Jan Foll, Ladislav Heryán a ďalší.
Slovenská premiéra: 17. januára 2019
Obyčajné ľudské šťastie môže mať mnoho podôb. Niekedy jasných, niekedy neočakávaných. Kde ho hľadať a čo mu obetovať? Film režisérky Olgy Dabrowski Cena za šťastie ukazuje príbehy ľudí, ktorí cestu k svojmu šťastiu niekde stratili a pokúšajú sa ju znovu nájsť. Vzťah, láska, moc, útek a vlastné deti, ktoré môžu prinášať nádej a radosť, ale oveľa častejšie nakoniec trpia za naše chyby. Snímka rozvíja samostatné osudy niekoľkých hrdinov, aby sa ich cesty postupne skrížili a nakoniec zložili jeden veľký príbeh života. Prepletenec rodičov, ktorých môžete stretnúť každý deň, ich detí a partnerov. Svoje šťastie nájdu často nečakane, ale to je predsa jedno! Milenecký a životný pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychováva dve deti, keď do ich harmonického spolužitia vstúpi muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnícky psychopat (Jaroslav Plesl) sa domáha dcéry z rozvedeného manželstva, kým jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s deťmi trpí jeho terorom. Dvaja tínedžeri od svojich rodín jednoducho ujdú. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá silu, aby ochránil svoju lásku... Cenu za šťastie napísala a nakrútila Olga Dabrowská (podieľala sa na scenári legendárneho filmu Samotári a pre kiná vytvorila film o vzťahoch Kuličky).
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.