Jack stavia dom (Dánsko/Francúzsko/SRN/Švédsko 2018)

Jack-stavia-domThe House That Jack Built
Triler, 152 minút
Scenár a réžia: Lars von Trier. Kamera: Manuel Alberto Claro. Strih: Jacob Secher Schulsinger, Molly Marlene Stensgaard. Hudba: Victor Reyes. Hrajú: Matt Dillon, Bruno Ganz, Riley Keough, Jeremy Davies, Uma Thurman, Sofie Gråbøl, Siobhan Faloon Hogan, David Bailie, Ji-tae Yoo, Osy Ikhile, Ed Speleers, Marijana Janković, Christian Arnold, Jerker Fahlström, Ola Normelli a ďalší.
Slovenská premiéra: 17. januára 2019
Pre sériového vraha Jacka (Matt Dillon) je každé zabitie umeleckým dielom. Svoje temné majstrovstvo sa snaží počas rokov vybrúsiť k dokonalosti. Napriek jeho vysokej inteligencii sa polícia pomaly približuje, kým Jack čoraz väčšmi a väčšmi riskuje na ceste k dokonalej vražde. Násilné činy mu pomaly ale isto dláždia cestu do horúcich pekiel... Ponurý, ale zároveň groteskne humorný film nás zavedie do USA 70. rokov minulého storočia. Dánsky režisér Lars von Trier je jedným z najinvenčnejších režisérov súčasnosti s mimoriadnym autorským rukopisom. Každý jeho nový film je divákmi aj kritikou veľmi očakávaný, pretože sľubuje konfrontáciu s niečím, čo sa na filmovom plátne zvyčajne nezobrazuje. Rád šokuje a búra spoločenské tabu, či už ide o otvorenosť sexuálnych scén alebo silná dávka čierneho humoru. Jeho filmy často rozdeľujú divákov ak kritikov. Pre niektorých sú jeho filmy plné rafinovaných posolstiev, šifier a symbolov, druhá časť režiséra zatracuje za jeho posadnutosť zobrazovaním emócií obnažených až na kosť a detailov balancujúcich na hranici vkusu. Isté je, že na jeho filmy sa do kina chodí a žiadneho diváka nenechajú chladným. Medzi režisérove najznámejšie filmy Tanečnica v tme, Melanchólia, Nymfomanka, Dogville či Antikrist.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.