Borg / McEnroe (Švédsko/Dánsko/Fínsko 2017)

Borg McEnroeBorg /McEnroe
Životopisná dráma, 90 minút
Scenár: Ronnie Sandahl. Réžia: Janus Metz. Kamera: Niels Thastum. Strih: Per Sandholt. Hudba: Vladislav Delay, Jonas Struck. Hrajú: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, David Bamber, Robert Emms, Björn Granath, Demetri Goritsas, Claes Ljungmark, Scott Arthur, Ian Blackman, Colin Stinton, Dag Malmberg, David Bowles, Zuzana Geislerová a ďalší.
Slovenská premiéra: 14. decembra 2017
V roku 1980 sa na najstaršom a najprestížnejšom tenisovom turnaji sveta, Wimbledone, stretli v mužskom finále dvaja velikáni – ľadovo pokojný Švéd Björn Borg (Sverrir Gudnason) a výbušný Američan John McEnroe (Shia LaBeouf). Celému svetu predviedli divadlo, na aké sa nedá zabudnúť. O víťazovi napokon rozhodol až piaty set. Aj preto sa úžasné finále po takmer 40 rokoch dočkalo filmového spracovania, ktoré je nielen poklonou majstrovstvu oboch legendárnych tenistov a tenisovému športu, ale predovšetkým je príbehom o cene úspechu. Borg a McEnroe kraľovali tenisu v 70. a 80. rokoch minulého storočia a ich rivalita rozdeľovala fanúšikov na dva nezmieriteľné tábory. Snímku umocňujú výkony oboch protagonistov, Sverrirovi Gudnasonovi sa vydarilo vykresliť unaveného, uštvaného a neveriaceho si Borga s obrovskou vieryhodnosťou, podobne aj Shia LaBeouf stvárnil McEnroa ako energického a sebavedomého mladého tenistu. P. S. A ako dopadlo legendárne finále? Zvíťazil Borg po setoch 1-6, 7-5, 6-7 (16-18), 8-6. Borg tak obhájil svoj piaty wimbledonský titul.
Foto: Magic Box Slovakia

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.