Zabitie posvätného jeleňa (Veľká Británia/Írsko/USA 2017)

Zabitie-posvatneho-jelenaThe Killing of a Sacred Deer
Mysteriózny triler, 121 minút
Scenár: Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou. Réžia: Yorgos Lanthimos. Kamera: Thimios Bakatakis. Strih: Yorgos Mavropsaridis. Hrajú: Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Alicia Silverstone, Sunny Suljic, Raffey Cassidy, Bill Camp, Denise Barone, Josephine Elle, Ming Wang a ďalší.
Slovenská premiéra: 30. novembra 2017
Steven Murphy (Colin Farrell) je úspešný kardiochirug a spolu s manželkou (Nicole Kidman) a dvoma deťmi vedie na prvý pohľad usporiadaný život. Čo ho však vedie k tomu, aby vyhľadával spoločnosť záhadného tínedžera Martina (Barry Keoghan), ktorému sa snaží nahradiť otca? A čo zamýšľa Martin, ktorý sa čoraz väčšmi pletie do života celej rodiny? Je Martin pôvodcom všetkých tragédií, ktoré rodinu postihujú? Jorgos Latimos so svojou dvornou scenáristkou Efthymis Filippou vytvorili modernú parafrázu antickej drámy o vine a treste, meditáciu o vzťahu medzi symbolickým a reálnym. Precízne herectvo, vynikajúca kamera (Thimios Bakatakis), temná atmoféra a pomalé rozprávačské tempo sú zárukou nevšedného diváckeho zážitku.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.