DOGG (SR 2017)

DOGG resizeTriler, 80 minút.
Scenár: Peter Balko, Maroš Hečko, Enrik Bistika, Jonáš Karásek, Marika Beňadik Majorová. Réžia: Slavomír Zrebný, Viliam Csino, Enrik Bistika, Jonáš Karásek. Kamera: Timotej Križka. Martin Žiaran, Enrik Bistika, Tomáš Juríček. Strih: Slavomír Zrebný, Timotej Križka, Matej Beneš, Viliam Csino, Enrik Bistika. Hudba: Peter Machajdík, Matej Hlaváč, Matúš Široký. Účinkujú: Monika Hilmerová, Judit Bárdos, Peter Oszlík, Marián Mitaš, Olívia Csiky-Trnka, Ladislav Lukčo, Tibor Kiss a ďalší.
Slovenská premiéra: 9. novembra 2017
Štyria mladí slovenskí režiséri spojili svoje sily a vytvorili poviedkový film DOGG, ktorého jednotlivé hlásky sú začiatočnými písmenami jednotlivých poviedok – Duet, Opus Dei, Grassvater a Game. Vytvorili bizarnú ilúziu napätia a úzkosti v samostatných príbehoch, ktorých leitmotívom je jedna zo základných ľudských emócií – strach. Režisér Slavomír Zrebný v poviedke Duet konfrontuje náš strach z neznámeho a s hrozbou narastajúceho terorizmu na postave violončelistky (Monika Hilmerová), ktorá sa usiluje vyrovnať so strachom z teroristického útoku na letisku, ale ani doma nenachádza vytúžený pokoj. V Opus Dei (Viliam Csino)sa ocitáme v hororovom príbehu – v starom spustnutom dome, ktorý skrýva temné tajomstvo z čias 2. svetovej vojny, ktorý si za svoj domov zvolili Peter Oszlík a Judit Bárdos, aby v ňom priviedli na svet vytúženého potomka. Stačí však jediná chvíľa, a ich život sa doslova mení na horor. Najkontroverznejšou je poviedka Grassvater (Enrik Bistika) – bizarná, miestami vizuálne šokujúca, ktorá nič neprikrášľuje a bez príkras prináša pohľad na východné Slovensko, kde nechýbajú drogy, mafia, intrigy a panoptikum postáv, z ktorých človeku beží mráz po chrbte. Záverečná poviedka Game (Jonáš Karásek) kladie neodbytnú otázku, kde ležia hranice televíznej zábavy a kam až dokáže človek zájsť, čoho všetko je schopný v mene tzv. zábavy urobiť. Hoci aj baviť sa na smrti v priamom prenose... DOGG je prvou časťou plánovanej filmovej trilógie, tvorcovia chcú pokračovať témou SMIECH a na záver priniesť PLAČ.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.