Mečiar (Slovenská republika-Česká republika 2017)

Meciar89 minút.
Scenár: Tereza Nvotová a Josef Krajbich. Réžia: Tereza Nvotová. Kamera: Martin Žiaran. Strih: Josef Krajbich. Hudba: Pjoni. Účinkujú: Vladimír Mečiar, Petr Pithart, Theodor E. Russell, Michael Kocáb, Ľuboš Jurík, Fedor Flašík, Marián Leško, Oskar Fegyveres, Peter Tóth, Tom Nicholson, Martin M. Šimečka a ďalší.
Slovenská premiéra 12. októbra 2017
Film Mečiar je autorským projektom režisérky Terezy Nvotovej (Špina), ktorá svoju schopnosť vyjadrovať sa k závažným spoločenským fenoménom preukázala už v roku 2008 dokumentom Ježiš je normálny. Tentoraz sa rozhodla zmapovať dôsledky udalostí, ktoré sa udiali v čase vládnutia Vladimíra Mečiara, na súčasnú slovenskú spoločnosť. Autorka, ktorá v mečiarovskej ére mala desať rokov, vníma Vladimíra Mečiara ako symbol niečoho, na čo by sme chceli na Slovensku zabudnúť. Nedarí sa nám to, pretože stále narážame na fenomény, ktoré majú svoje korene v čase jeho vládnutia. Rozhodla sa preto klásť otázky dovtedy, kým na ne dostane skutočné odpovede. A konfrontovať ich s realitou. Pretože podľa nej „bez hľadania cestu z lesa nenájdeme.“
Foto: PubRes

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.