Wonder Woman (USA 2017)

wonder-woman141 minút.
Scenár: Allan Heinberg, Zack Snyder, Allan Heinberg, Jason Fuchs. Réžia: Patty Jenkins. Kamera: Matthew Jensen. Strih: Martin Walsh. Hudba: Rupert Gregson-Williams. Účinkujú: Gal Gadot, David Thewlis, Robin Wright, Chris Pine, Connie Nielsen, Elena Anaya, Lucy Davis, Danny Huston, Ewen Bremner, Doutzen Kroes, Philippe Spall, Zack Snyder a ďalší.
Slovenská premiéra 1. juna 2017
Diana z Themyskyry je bojovníčka z krajiny Amazoniek. Ako polobohyňa má nadprirodzené schopnosti. Vytvorili ju psychológ a spisovateľ William Moulton Marston s výtvarníkom Harrym G. Peterom na jeseň roku 1941 ako bojovníčku proti nacizmu a po mnohých komiksových dobrodružstvách z vydavateľstva DC Comics a potom, ako sa stala ikonou LGBT, ju k filmovému životu priviedla režiséra Patty Jenkinsová (nar. 1971), držiteľka Zlatého medveďa Berlinale za kriminálnu drámu Monštrum o sériovej vrahyni Aileen Wuornosovej (Oscar za herecký výkon pre Charlize Theronovú). Snímka s rozpočtom 120 miliónov dolárov vznikala v Taliansku, Anglicku a Francúzsku ako prvý film so ženskou superhrdinkou od Elektry (2005). Prvé plány na projekt začali vznikať v roku 1996, za dve desaťročia sa s ním spojilo a rozišlo mnoho slávnych mien. Do slovenských kín sa film dostáva vo formátoch 2D, 3D aj IMAX 3D a so slovenskými titulkami.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.