Inferno (USA-Japonsko-Turecko-Maďarsko 2016)

INFERNO121 minút.
Scenár: David Koepp. Réžia: Ron Howard. Kamera: Salvatore Totino. Strih: Tom Elkins, Daniel P. Hanley. Hudba: Hans Zimmer. Účinkujú: Tom Hanks, Felicity Jones, Ben Foster, Omar Sy, Irrfan Khan, Sidse Babett Knudsen, Ana Ularu, Kata Sarbó, Ida Darvish, Attila Árpa, Wolfgang Stegemann, Jon Donahue a ďalší.
Slovenská premiéra 13. októbra 2016
Americký spisovateľ Daniel Gerhard Brown (nar. 1964) napísal sériu dobrodružno-mysteróznych románov o symbológovi Robertovi Langdonovi v poradí Anjeli a démoni (2000), Da Vinciho kód (2003), Stratený symbol (2009) a Inferno (2013). No filmári si ho všimli až po celosvetovom úspechu Da Vinciho kódu, ktorý sa na plátna kín dostal v roku 2006. Ron Howard potom režíroval aj Anjelov a démonov (2009) a teraz prichádza s Infernom. S rozpočtom 75 miliónov dolárov ho nakrúcal v Turecku, Maďarsku a Taliansku. Premiéra Strateného symbolu s iným režisérom je zatiaľ avizovaná na rok 2018 a budúci rok by mal vyjsť aj piaty Brownov román z langdonovskej série. Tom Hanks sa tretí raz vracia ako odvážny profesor Langdon. Tentoraz sa vydáva po stopách diela Dante Alighieriho, aby našiel stratenú pamäť – a  zachránil svet, prirodzene. Pomáha mu doktorka Sienna Brooksová (Felicity Jones).
Foto: ITAfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.