Deepwater Horizon: More v plameňoch (USA 2016)

deepwater horizonDeepwater Horizon
107 minút.
Scenár: Matthew Michael Carnahan, Matthew Sand. Réžia: Peter Berg. Kamera: Enrique Chediak. Strih: Gabriel Fleming, Colby Parker Jr..Hudba: Steve Jablonsky. Účinkujú: Mark Wahlberg, Dylan O'Brien, Kate Hudson, Kurt Russell, John Malkovich, Gina Rodriguez, Joe Chrest, Chris Ashworth, J.D. Evermore, Deneen Tyler a ďalší.
Slovenská premiéra 29. septembra 2016
Akákoľvek inšpirácia realitou Hollywoodu stačí na to, aby film niesol nálepku „Podľa skutočných udalostí“. V apríli 2010 nehoda na vrtnej plošine Deepwater Horizon spôsobila katastrofálny únik ropy do vôd Mexického zálivu, nasledovaný sériou ekologických havárií. Tvorcov však inšpirovala k tradičnému katastrofickému thrilleru s rozpočtom 156 miliónov dolárov, hviezdnym obsadením, dych vyrážajúcimi digitálnymi efektmi a monumentálnou hudbou. Nakrúcanie i uvedenie filmu sprevádzali protesty znechutených a urazených vrtných robotníkov i ochranárov, ale aj ovácie festivalového publika na premiére v Toronte a nadšené reakcie severoamerických recenzentov.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.