Zozn@mka (Česká republika 2016)

 
SeznamkaSezn@mka
90 minút.
Scenár a réžia: Zita Marinovová. Kamera a strih: Jiří Markvart. Hudba: Vašo Patejdl, Petr Janda. Účinkujú: Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, Zuzana Kajnarová, Marie Doležalová, Šárka Vaculíková, Ladislav Hampl, Petr Vondráček, Lukáš Pavlásek, Martin Kraus, Jaroslava Obermaierová, Iva Kubelková, Karel Zima, Míra Nosek a ďalší.
Slovenská premiéra 4. augusta 2016
Smršť neľútostnej, ale oprávnenej kritiky sa zniesla na novú českú „romantickú komédiu“, ktorá je dielom debutujúcej scenáristky a režisérky Zity Marinovovej (1968), postavičky českého bulváru, textárky, autorky čítania pre ženy, ktorá samú seba označuje ako spisovateľku, manažérku a produkčnú. Prvým filmom je aj pre kameramana a zároveň strihača Jiřího Markvarta. Jiří Langmajer ako šéf internetovej zoznamky Kristián bojuje o srdcia zoznámenia chtivých dám z radov zákazníčok i napriek tomu, že je ženatý. O kvalitách tvorcov a ich diela svedčí výrok autorky, ktorá svoj opus realizovala vo vlastnej s. r. o Viva 007: „Vůbec jsem nevěděla, jak má scénář vypadat. Teprve když byl na světě a já v knihovně náhodou objevila knížku Škola filmaření, zjistila jsem, že jsem ho celý intuitivně napsala správně.“ A keď sme už pri citátoch, zacitujme aj názov recenzie z českého denníka MF Dnes: „Zač nás trestají Sezn@mkou?“
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.