Komúna (Dánsko-Švédsko-Holandsko 2016)

komuna 001Kollektivet
111 minút.
Scenár: Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg. Réžia: Thomas Vinterberg. Kamera: Jesper Tøffner. Strih: Janus Billeskov Jansen, Anne Østerud. Hudba: Fons Merkies. Účinkujú: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Fares Fares, Julie Agnete Vang Christensen, Helene Reingaard Neumann, Lars Ranthe, Ole Dupont, Magnus Millang, Oliver Methling Søndergaard, Morten Rose, Jacob Højlev Jørgensen, Henrik Strube a ďalší.
Slovenská premiéra 23. júna 2016
Dánsky scenárista a režisér Thomas Vinterberg (Rodinná oslava, Hon, Submarino), spoluzakladateľ filmového hnutia Dogma-95, uviedol na tohtoročnom Berlinale vo svetovej premiére komediálnu drámu Kollektivet (Komúna). Je adaptáciou jeho rovnomennej divadelnej hry a inšpirovali ju autorove autentické zážitky z detstva. Vracia nás do polovice 70. rokov, keď nečakane zdedený veľký dom na predmestí Kodane privedie architekta Erika a jeho manželku Annu na myšlienku, pozvať k spoločnému životu aj priateľov. Život v komúne, kde problémy jednotlivca sú problémami všetkých, však nie je o nič ľahší, ako kdekoľvek inde, ba možno naopak. Známa herečka Trine Dyrholmová si za rolu vädnúcej televíznej hlásateľky Anny z Berlína odniesla Strieborného medveďa.
Foto: Film Europe

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.