Na život a na smrť (USA 2013)

Lone-Survivor-posterLone Survivor
120 minút
Scenár a réžia: Peter Berg. Kamera: Tobias A. Schliessler. Strih: Colby Parker Jr. Hudba: Steve Jablonsky. Hrajú: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Alexander Ludwig, Emile Hirsch, Ben Foster, Eric Bana, Jerry Ferrara, Scott Elrod, Sammy Sheik a ďalší.
Premiéra: 9. január 2014
Elitná jednotka Navy SEALs mala v roku 2005 uprostred nepriateľského územia zajať či zlikvidovať čelného predstaviteľa al-Kaidy. Štvorčlenná skupina tých najlepších vojakov bola však prezradená a v neľútostnom boji čelila drvivej prevahe. Mala to byť slávna vojenská operácia, nakoniec ju však prežil len jediný človek. A práve podľa jeho spomienok vznikla snímka Na život a na smrť. Rovnako ako v úvodnej sekvencii Zachráňte vojaka Ryana alebo Čierny jastrab zostrelený, aj v prípade Na život a na smrť režisér Peter Berg znova posúva sfilmovanie vojnovej akcie k zážitku, ktorý svojou nemilosrdnou autentickosťou, brutalitou a intenzitou vyráža dych.
FOTO: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.