Mikulášove šibalstvá na prázdninách (Francúzsko 2014)

mikulasove sibalstva na prazdninach resizeMikulášove šibalstvá na prázdninách (Francúzsko 2014)
Les vacanses petit Nicolas / Nicholas on Holiday
95 minút.
Scenár: Laurent Tirard, Jaco Van Dormael, Grégoire Vigneron. Réžia: Laurent Tirard. Kamera: Denis Rouden. Strih: Valérie Deseine. Hudba: Éric Neveux. Účinkujú: Mathéo Boisselier, Valérie Lemercier, Kad Merad, Francis Perrin, Luca Zingaretti, Daniel Prévost, François Damiens, François-Xavier Demaison, Bouli Lanners, Dominique Lavanant, Judith Henry, Bruno Lochet a ďalší.
Slovenská premiéra 28. augusta 2014
Francúzsky spisovateľ René Goscinny spríjemnil náš svet príhodami hrdinov ako Astérix a Obelix či Lucky Luke. V roku 1959 vydal s ilustrátorom Jean-Jacquom Sempé prvú knižku  príbehov Malý Mikuláš, v ktorej spracoval aj zážitky z vlastného detstva. Milý humor sa ujal, vzniklo celkom 220 poviedok. Od roku 1970 vychádzali aj v Československu pod názvom Mikulášovy patálie. V roku 2009 podľa nich nakrútili úspešný francúzsko-belgický rodinný film. Na konci prázdnin sa k nám dostáva jeho pokračovanie. Mikuláš však nie je žiadny šibal, skôr smoliar. Napokon, české slovo patálie nezaprie, že je odvodené od talianskeho la battaglia. Znamená problémy, trápenia, starosti, nepríjemné nehody. Práve to malý Mikuláš priťahuje ako magnet. No a rodinná dovolenka v prímorskom letovisku je miesto, kde sa to podobnými nepríjemnosťami len tak hemží.
Foto: Continental film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.