Eastsider: Cena poroty pre Kino Svet

Eastsider logo resizeFilmový festival Eastsider podporil na svojom prvom ročníku mladé talenty tým, že venoval jednu zo štyroch sekcií študentskej filmovej tvorbe. Krátkometrážne snímky z produkcie deviatich krajín sveta súťažili o Grand Prix a Cenu diváka v sekcii Vychádzajúce Hviezdy. Darilo sa Slovákom aj Poliakom.

Cenu poroty získal film Kino Svet režiséra Mareka Janičíka, ktorý je študentom Akadémie umení v Banskej Bystrici. „Konkurencia bola veľmi silná. Marekov film mal v sebe niečo silné a zvláštne. Súčasne jeho snímka nepôsobila ako študentský film, ale ako profesionálny počin,“ zhodnotil predseda odbornej poroty Maciej Gil, ktorý je prezidentom Poľskej federácie filmových spoločností. Ďalšími členmi poroty boli František Krähenbiel, ktorý sa profesionálne venuje strihu filmov, a David Kollar – autor filmovej a divadelnej hudby. Okrem Grand Prix bola udelená tiež Cena Diváka. Najviac hlasov od divákov získal film poľského režiséra Grzegorza Jaroszuka s názvom Príbehy z Chladiarne.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.