Tieň jaguára získal hlavnú cenu v Dijone

ToisonDorFilm2019 resizeDvadsiaty ôsmy ročník Festivalu dobrodružných filmov vo francúzskom meste Dijon s názvom Ecrans del'aventure dal vyniknúť dokumentom zachytávajúcim jedinečné príbehy, silné posolstvá a solidaritu. Odborná porota udelila slovenskému dokumentu Tieň jaguára Grand Prix za najlepší dobrodružný film. Dokument ich zaujal autentickým dobrodružstvom, ktoré sa odohrávalo hlboko v amazonskom pralese.

Festival konajúci sa 17. až 20. októbra charakterizovalo množstvo divákov, hostí, prednášajúcich, kvalitných filmov i kníh. Režisér filmu Pavol Barabáš sa vyjadril o posolstve oceneného filmu:  „Prírodní ľudia sú súčasťou Zeme. My sme skôr jej dobyvatelia strácajúci úctu k prírode, zemi, vode, vzduchu i všetkému živému. Chceme vlastniť, nie deliť sa. Viac majetku nám však neprináša viac šťastia. 99,5% času existencie ľudstva na Zemi ľudia žili prírodným spôsobom života v kmeňových spoločenstvách, tak ako doteraz žijú indiáni kmeňa Hodi v nedostupných častiach amazonskej džungle. No aj ich životný priestor sa mení. Sme pravdepodobne posledná generácia, ktorá mala možnosť zachovať ich poznanie.“

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.