Bažant kinematograf sa teší vysokej návštevnosti

Bazantkinematograf2018logo resizeŠestnásta letná sezóna Bažant Kinematografu sa teší veľkému záujmu divákov. Projekcie v slovenských mestách od 1. júla doteraz navštívilo viac ako 30 000 a kino na bratislavskej Magio pláž vyše 13 000 filmových fanúšikov. Stála scéna Bažant Kinematograf v Bratislave premieta do 17. augusta, filmové autobusy cestujú po Slovensku do 2.septembra.

Filmové retroautobusy Bažant Kinematograf sa doteraz zastavili v 20 slovenských mestách. Najnavštevovanejším filmom je zatiaľ Backstage (r. Andrea Sedláčková) s takmer 8 000 divákmi, na tituly Otcova volga (r. Jiří Vejdělek)  a Čiara (r. Peter Bebjak) prišlo po vyše 6 000 divákov. Najväčšiu návštevnosť Bažant Kinematograf zaznamenal MagioplazfotoReneMiko resizedoteraz v Trnave (vyše 4 000 divákov), v Považskej Bystrici (takmer 3 000 divákov) a v Piešťanoch (2 800 divákov). V týchto dňoch sa premieta na Radničnom námestí v Bardejove (od 14. 8.) a v Parku Š. N. Hýroša v Ružomberku (do 15. 8.). Do konca sezóny autobusy navštívia ešte osem slovenských miest, a poslednou, špeciálnou zastávkou bude MFF Cinematik v Piešťanoch (11. – 19. septembra).

Veľkému záujmu sa tradične teší aj Letné kino Bažant Kinematograf na bratislavskej Magio pláži. Doterajšie filmové projekcie navštívilo v priemere okolo 600 divákov na jedno predstavenie. Najväčší záujem bol zatiaľ o filmy Otcova volga (r. Jiří Vejdělek) a Kým nás svadba nerozdelí (r. Eric Toledano, Olivier Nakache). Obľúbené sú aj česko-slovenské pondelky, v AlexandraBorbely resizerámci ktorých prišli tri z filmov osobne predstaviť aj ich tvorcovia  - Backstage uviedla delegácia na čele s režisérkou Andreou Sedláčkovou a producentkou Silviou Panákovou, pred filmom Čiara divákov pozdravil režisér Peter Bebjak a film Mečiar uviedla režisérka Tereza Nvotová s producentkami Zuzanou Mistríkovou a Ľubicou Orechovskou. Medzi významných hostí na Magio pláži patrí aj herečka Alexandra Borbély. Osobne prišla uviesť film O tele a duši (r. Ildikó Enyedi), za ktorý získala ocenenie Európskej filmovej akadémie pre najlepšiu herečku roka 2017.

Filmové leto na Magio pláži vyvrcholí v piatok 17. augusta špeciálnou obnovenou premiérou svetoznámeho kultového muzikálu Baza Luhrmanna Moulin Rouge (2001), ktorý do slovenských kín vstúpi 13. septembra. Program Letného kina Bažant Kinematograf na Magio pláži, 14. – 17. augusta: 15. 8. – Kingsman: Zlatý kruh (r. Matthew Vaughn), 16. 8. – Kroky na hrane (r. Viliam Bendík), špeciálna hosťujúca projekcia za účasti tvorcov 17. 8. – Moulin Rouge, r. Baz Luhrmann

Projekcie v rámci letného kina Bažant v Bratislave aj v ďalších slovenských mestách sú bez vyberania vstupného, so začiatkom krátko po zotmení (časy pre jednotlivé mestá sú uvedené na webstránke k projektu). Nepremieta sa za mimoriadne nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra. O prípadných zmenách programu informuje facebookový profil Bažant Kinematograf a webstránka www.kinematograf.sk.

Foto: René Miko

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.