Film Europe Media Company spúšťa nový distribučný label Be2Can Distribution

Becan2logoÚstrednou myšlienkou Be2Can Distribution je viacúrovňová platforma prezentujúca najlepšie filmy z festivalov v Berlíne, Benátkach a Cannes na tematickej prehliadke, v kinách, na DVD, VOD a v TV.  Be2Can Distribution premiérovo predstaví svoje filmy na Art Film Feste v Košiciach, Medzinárodnom filmovom festivalu v Karlových Varoch, Letnej filmovej škole a na vlastnej filmovej prehliadke Be2Can.

“Po štyroch rokoch nastal čas urobiť ďalší krok a rozšíriť koncepciu Be2Can tak, aby mohla fungovať celoročne. Diváci preto uvidia Be2Can filmy na premiére rovnomenného festivalu, počas roka v kinách, TV a na VOD, následne aj na DVD. Vzniká tak nonstop distribučná platforma, ktorá je vďaka tomuto modelu unikátna tematickou prezentáciou festivalových filmov. Takto kurátorovanú filmovú kolekciu na všetkých distribučných úrovniach, v desiatkach miest a v miliónoch domácnostiach, nenájdeme nikde na svete,” komentuje vznik nového labelu CEO Film Europe Media Company Ivan Hronec. Be2Can Distribution je príkladom spojenia kultúrneho gesta a ekonomicky zdravého modelu. “Nejde o subjekt, ktorý čerpá verejné zdroje. Napriek tomu prináša špičkovú umeleckú kvalitu pre najširšie publikum. Je tak dobrým kultúrnym, distribučným, demokratickým i ekonomickým príkladom,” dodáva Hronec.

Filmovú knižnicu Be2Can Distribution http://www.be2can.eu/sk/uvod tvoria víťazné, ocenené a dramaturgicky zaujímavé filmy prestížnych európskych festivalov. Najnovší z nich sa objaví na filmovej prehliadke Be2Can, ktorá sa tento rok koná od 4. - 10. októbra paralelne na Slovensku i Čechách vo viacerých mestách. Filmovej udalosti jesene bude predchádzať premietanie vybraných filmov na festivaloch spolupracujúcich s Be2Can Distribution. Predstavia sa v sekcii Be2Can Starter na Art Film Feste v Košiciach, Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch a v sekcii Letné festivalové echo na Letnej filmovej škole v Uherskom Hradišti. Diváci sa môžu tešiť na festivalové premiéry úspešných filmov Na mliečnej ceste slávneho Emira Kusturicu, ktorý si tento krát zahral po boku Monicy Bellucci, (Malý zlatý lev Benátky 2016), O tele a duši režisérky Ildikó Enyedi (víťaz Berlinále 2017), Tá, ktorá odišla filipínskeho režiséra Lava Diaza (víťaz Benátky 2016), Vážený občan (najlepší herec Benátky 2016) a ďalšie.

Be2Can je projekt, ktorý vznikol v roku 2014 s úmyslom presadiť do slovenskej a českej distribúcie filmy z hlavných súťaží najvýznamnejších európskych festivalov, vytvoriť pre ne dôstojné prostredie a zoznámiť divákov s fascinujúcim svetom „áčkových“ festivalov. Akcia pôvodne koncipovaná ako týždenná prehliadka sa premenila na model multiplatformového uvedenia. Filmy Be2Can tak mohli filmoví diváci vidieť okrem v kinosálach aj na televíznom kanál. Film Europe Channel, VOD a DVD edícii s názvom Festival 12, ktorá každý mesiac uvádza do DVD distribúcie jeden film doplnený obsiahlym bookletom s tematickou štúdiou renomovaného filmového publicistu.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.