Film Špina premiéruje v Rotterdame a je vypredané

Spina resizeDlhometrážny hraný film Špina réžisérky Terezy Nvotovej podľa scenára Barbory Námerovej má v týchto dňoch premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Rotterdame v sekcii Bright Future. Prvé premietania sú vypredané.

Snímka hovorí o citlivej sedemnásťročnej Lene, ktorej sa svet dospievania roztriešti hroznou udalosťou.
Nakrúcal sa v Bratislave a Pezinku. V hlavných úlohách sa predstavia Dominika Morávková, Anna Rakovská, Anna Šišková, Robo Jakab a ďalší. Slávnostnej svetovej premiéry sa osobne zúčastnili režsérka Tereza Nvotová, scenáristka Premiera resizeBarbora Námerová, herci Dominika Morávková a Róbert Jakab, producenti Peter Badač (Bfilm), Miloš Lochman (moloko film) a Eva Pa (Bfilm), kamereman Marek Dvořák, autorka výpravy a kostýmov Andriana Trpković a výkonná producentka Dominika Fáberová. Sekcia Bright Future predstavuje mladé talenty s jedinečným štýlom a víziami, ktoré obohacujú filmové prostredie s odvážnymi filmami. Práve v tejto sekcii sa predstavujú najmä debuty.

Tereza Nvotová vyrastala v Bratislave a momentálne žije v Prahe. Ako dvadsať ročná sa predstavila kontroverzným celovečerným dokumentom Ježiš je normálny!. Študovala na FAMU v Prahe, kde získala bakalársky titul na katedre dokumentárnej tvorby a momentálne dokončuje štúdium na katedre hranej réžie. Venuje sa aj herectvu, hrala hlavné postavy v niekoľkých celovečerných filmoch (Malé oslavy, Tango s komármi, 10 pravidiel ako zbaliť dievča a iné.). Dlhometrážny film Špina je jej hraným debutom.

Spoločnosť BFILM sa venuje vývoju, výrobe a distribúcií filmov všetkých žánrov a rôznych audiovizuálnych formátov. Pomáha mladým tvorcom presadiťsa, nakrútiť svoje dielo a úspešne ho prezentovať doma i v zahraničí. Do portfólia spoločnosti patria krátkometrážne animácie Pandy režiséra Matúša Vizára či Nina režisériek Michaely Čopíkovej a Veroniky Obertovej.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.