Bažant Kinematograf na Magio pláži vo finále

Bažant 2 2012 resizeProgram Letného kina na bratislavskej Magio pláži tento týždeň vstupuje do svojej záverečnej fázy a prináša medzinárodne ocenené filmy, špeciálne uvedenia slovenských filmov a stretnutia s ich tvorcami, ako aj exkluzívnu svetovú premiéru nového českého filmu Jana Hřebejka Svätá štvorka. Autobusy Bažant Kinematograf už navštívili dvadsaťtri slovenských miest a na cestách po Slovensku budú ešte do 10. septembra.

Uplynulý týždeň Bažant Kinematograf priniesol na Magio pláž japonskú intímnu drámu Nórske drevo a kontroverznú americkú komédiu Diktátor. Piatkový večer bol venovaný herečke Emílii Vášáryovej vo filmoch Nestyda a Václav, v sobotu bol uvedený životopisný film o bývalej britskej premiérke Margaret Thatcherovej Železná lady. Víkend uzavrelo výnimočné filmovo-športové podujatie, v ktorom elektrickú energiu potrebnú na projekciu pásma slovenských animovaných filmov netradične zabezpečoval tím dobrovoľníkov spomedzi hostí na špeciálne upravených bicykloch pod hlavičkou projektu BIKE LAB v spolupráci s Orbis Institute Slovensko.

 

Bazant Kienmatograf BIKE LAB resizePosledný premietací týždeň Letného kina Bažant Kinematograf začne už v utorok 14. augusta filmom Karamazovovci (rež. Petr Zelenka) náhradnou projekciou za zrušený pôvodný termín 28.júla. V stredu 15. augusta bude uvedený Zlatou palmou z MFF Cannes ovenčený Strom života (rež. Terence Mallick) a vo štvrtok 16. augusta francúzsky film Snehy Kilimandžára (rež. Robert Guédiguain), držiteľ ceny LUX Európskeho parlamentu pre najlepší európsky film roku 2011. Film bude mimoriadne uvedený na Slovensku po prvýkrát práve na Magio pláži.

 

Tri záverečné večery Letného kina budú venované slovenským a českým filmom. Piatkový večer 17.augusta prinesie netradičný pohľad na dnešnú Bratislavu v slovenskej filmovej novinke Tigre v meste debutujúceho mladého režiséra Juraja Krasnohorského. Film uvedie osobne režisér spolu s viacerými tvorcami, a bude uvedený v originálom znení s anglickými titulkami.

 

Svata stvorka pozvanka resizeV sobotu 18. augusta budú mať slovenskí diváci ako vôbec prví možnosť uvidieť novú českú komédiu z dielne Michala Viewegha a Jana Hřebejka Svätá štvorka. V príbehu dvoch manželských párov, ktoré sa rozhodnú stereotyp intímneho života riešiť netradičným spôsobom, sa v hlavných úlohách predstavia Jiří Langmajer, Hynek Čermák, Viktorie Čermáková a Marika Procházková. Film bude v Letnom kine Bažant Kinematograf na Magio pláži uvedený v svetovej premiére, za osobnej účasti tvorcov Michala Viewegha a Jana Hřebejka, ako aj hlavných hereckých predstaviteľov. V súlade s filozofiou Bažant Kinematografu bude voľne prístupný divákom bez vyberania vstupného. Do kín v Českej republike aj na Slovensku Svätá štvorka príde 23. augusta.

 

V nedeľu 19.augusta program Letného kina Bažant Kinematograf ukončí svoju tohtoročnú sezónu filmovým dvojprogramom venovaným tvorbe slovenského režiséra Juraja Nvotu. Za jeho osobnej účasti budú uvedené filmy Muzika (2007) a novinka eŠteBák (2012).

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.