Projekt 100 videlo už takmer 8 a pol tisíc divákov

ASFK_logo_resizeNajväčšia putovná prehliadka 17. Projekt 100, ktorou ASFK uvádza do filmových klubov a kín desiatku výnimočných distribučných titulov z histórie i bezprostrednej súčasnosti svetového filmu sa začala 8. septembra. Má za sebou prvý mesiac putovania a s číslom takmer osem a pol tisíc divákov už láme rekordy návštevnosti. Medzi najnavštevovanejšie tituly zatiaľ patria Melancholia, Nórske drevo a Turínsky kôň.Unikátny výber desiatich celovečerných filmov bude postupne putovať po celom Slovensku až do 31. decembra.

Najväčším hitom je Melancholia originálneho Dána Larsa von Triera, s príťažlivým hviezdnym obsadením.  Na doterajších 75 predstaveniach ju videlo už neuveriteľných 3549 divákov. Podobne úspešný je aj japonský knižný bestseller Haruki Murakamiho prenesený na filmové plátno Nórske drevo (T. A. Hung), ktorý si prišlo pozrieť 1927 divákov. V programe prehliadky zaujalo aj ďalšie výnimočné dielo - posledný avizovaný film jedného z najvýznamnejších maďarských režisérov súčasnosti Bélu Tarra Turínsky kôň, ktorý na tohtoročnom MFF Berlín získal Veľkú cenu poroty – Strieborného medveďa. V slovenských kinách ho do konca septembra videlo 845 divákov. Tohtoročný dramaturgický výber Projekt-u 100 budú mať diváci možnosť vidieť v 33 mestách, v 41 filmových kluboch a kinách po celom Slovensku. 

Viac: www.asfk.sk alebo www.filmsk.sk

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.