Na FIFFBU príde aj hviezda Louis Garrel

Garell_resizeMedzinárodný festival frankofónneho filmu (FIFBA) aj tento rok privíta okrem filmových nadšencov aj zaujímavých hostí. Čerstvého nositeľa ocenenia César Raphaëla Personnaza, ktorého dostal  ako najsľubnejší herec 2011, producenta a filmára Oliasa Barca, ktorý predstaví svoju novinku Kill me Please. Z Maroka pricestuje s krátkometrážnym filmom Courte vie režisér Adila El Fadili. Krátky film Petit tailleur uvedie aj francúzska hviezda Louis Garrel (na obrázku) a nový herecký talent Arthur Igual.



Louis Garrel, miláčik Francúzov, sa na filmovom plátne prvý raz objavil, keď mal iba 6 rokov. Preslávila ho však až v roku 2002 hlavná úloha v kontroverznej dráme The Dreamers režiséra Bernarda Bertolucciho, kde si zahral Thea ‐ kinom posadnutého študenta, ktorého láska k sestre prerastie do incestného vzťahu. Louis Garrel sa pravidelne objavuje vo filmoch francúzskeho režiséra Christopha Honoré, napríklad v Ma mère, Dans Paris, Les chansons d'amour, La belle personne alebo Non ma fille, tu n'iras pas danser. V roku 2006 získal Cenu Cézar za Najlepší mužský objav vo filme Les amants réguliers, ktorý režíroval jeho otec. Trojhodinová čiernobiela snímka sa venuje parížskym revolučným udalostiam na konci 60. rokov. Louis si tu zahral 20‐ročného mrzutého básnika Françoisa, ktorý si vychutnáva ópium, rozličnými cestičkami sa usiluje vyhnúť vojenskej službe a popritom premýšľa nad revolúciou. Garrel v roku 2008 debutoval ako scenárista a režisér krátkym filmom Mes copains. V jednom z rozhovorov sa vyjadril: "Asi preto,že môj otec je režisér, možno preto, že moja mama je divadelná režisérka, a možno aj preto, že môj starý otec je herec, sa film stal mojím životom."

Na Medzinárodnom filmovom festivale frankofónneho filmu Bratislava uvedie svoju najnovšiu krátkometrážnu snímku Petit tailleur (Krajčírik) o nekonečnejreťazi zaľúbenosti – o láske k žene, k obchodu,k divadlu... o láske k životu.Louis Garrel so svojím dobrým priateľom a hlavným predstaviteľom filmu Petit tailleur ‐ Arthurom Igual budú v Bratislave od 16. ‐ 18. apríla.

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.