Terminátor: Temný osud (USA 2019)

Terminator-Temny-osudTerminator: Dark Fate
Akčný sci-fi triler, 128 minút
Scenár: Josh Friedman, David S. Goyer, Justin Rhodes, Billy Rac. Réžia: Tim Miller. Kamera: Ken Seng. Strih: Julian Clarke. Hudba: Junkie XL. Hrajú: Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna, Brett Azar, Edward Furlong, Diego Boneta, Tabata Cerezo, Tom Hopper, Steven Cree, Enrique Arce a ďalší.
Slovenská premiéra: 31. októbra 2019
Od čias, keď Sarah Connor (Linda Hamilton) zabránila dňu zúčtovania, zmenila budúcnosť a prepísala osud ľudskej rasy, uplynulo už vyše dvadsať rokov. Úplne nový smrtiaci Terminátor Rev-9 (Gabriel Luna) sa vracia v čase, aby našiel a zabil Dani Ramos (Natalia Reyes), ktorý žije obyčajným životom v Mexico City so svojím bratom (Diego Boneta) a otcom (Enrique Arce). Jej prežitie závisí na spojenectve s dvoma bojovníkmi – Grace (Mackenzie Davis), hybridom človeka a androida z budúcnosti a cynickou osamelou Sarah. Kým Rev-9 neľútostne ničí všetko a všetkých, nájdi tieto tri ženy cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger), ktorý – zdá sa – je ich poslednou nádejou. Aj tak však je stále prevaha na strane ich nepriateľa... Filmová legenda Terminátor má za sebou niekoľko nie príliš úspešných pokusov o nadviazanie na prvé dva diely, ktoré sa právom radia medzi najlepšie akčné filmy všetkých čias. Prečo by sa to malo tentoraz podariť? Pretože sa k tejto ságe vracajú dve kľúčové mená s ňou spojené. James Cameron nový film nielen produkoval, ale zároveň viedol celý tím, ktorý pracoval na scenári. Linda Hamilton sa opäť po rokoch stala Sarah Connorovou, ktorú súboje na život a na smrť s dvomi Terminátormi premenili na ultra drsnú hrdinku. Je naučená nikomu neveriť a spoliehať sa len sama na seba. Práve návrat postavy Sarah Connorovej bol jedným z hlavných dôvodov, prečo na ponuku režírovať tento film Tim Miller pristúpil. „Podľa mňa táto sága nikdy nebola príbehom o Johnovi Connorovi, ale o jeho matke. A Linda bola v tejto úlohe neprekonateľná. Najlepší zo všetkých možných scenárov mohol byť len ten, v ktorom sa Sarah a jej predstaviteľka vráti. A presne to sa aj stalo," hovorí Miller o príbehu, ktorý je priamym pokračovaním filmu Terminátor 2: Deň zúčtovania. Linda Hamilton sa pritom už k tejto úlohe vracať nechcela. „Dala som si podmienku, že sa vrátim iba vtedy, ak budem mať čo hrať a zároveň to prinesie niečo nové.“
Foto: CinemArt SK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.