Nedotknuteľní (USA 2017)

NedotknutelniThe Upside
Tragikomédia, 125 minút
Scenár: Jon Hartmere. Réžia: Neil Burger. Kamera: Stuart Dryburgh. Strih: Naomi Geraghty. Hudba: Rob Simonsen. Hrajú: Kevin Hart, Bryan Cranston, Nicole Kidman, Aja Naomi King, Jahi Di´Allo Winston, Genevieve Angelson, Golshiteh Farahani, Tate Donovan, Julianna Margulies, Suzanne Savoy, Michael Quinlan a ďalší.
Slovenská premiéra: 14. februára 2019
Ani jeden z nich nemá budúcnosť, ale aj tak je veľmi ťažké predstaviť si dvoch rozdielnejších ľudí. Prvý z nich je milionár Phillip Lacasse (Bryan Cranston)), sofistikovaný zberateľ umenia, renesančný človek s vybraným vkusom, ktorý po nehode ochrnul a je pripútaný na invalidný vozík. Druhý je zase černošský mladík Dell Scott (Kevin Hart), pochádzajúci z chudobného predmestia, veľmi energický, odvážny a bezprostredný. Človek by si povedal, že nemôže mať žiadne problémy – opak je však pravdou. Ako čerstvo prepustený väzeň nemá šancu nájsť si slušnú prácu a zisťuje, že svet o neho nestojí. Stretnutie oboch mužov je vecou náhody a hoci by to nikto nepredpokladal, Phillip si Della vyberie ako ošetrovateľa. Možno to bol výkrik zúfalstva a túžby všetko skončiť. Po začiatočnej nedôvere však ich súžitie prekoná všetky rozdiely a platí staré známe – protiklady sa priťahujú... Film je v podstate novým spracovaním skutočného príbehu Philippa Pozza di Borga a vzťahu s jeho ošetrovateľom Abdelom Sellounom, ktorý poznáme zo slávnej francúzskej snímky Nedotknuteľní (Les Intouchables) z roku 2011.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.