Serenity: Ticho pred búrkou (USA 2019)

Serenity-Ticho-pred-burkouSerenity
Triler, 106 minút
Scenár a réžia: Steven Knight. Kamera: Jess Hall. Strih: Laura Jennings. Hudba: Benjamin Wallfisch. Hrajú: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Djimon Hounsou, Jason Clarke, Kenneth Fok, Jeremy Strong, Robert Hobbs a ďalší.
Slovenská premiéra: 31. januára 2019
Všetky tajomstvá raz vyplávajú na povrch. Baker (Matthew McConaughey) má toho za sebou dosť. Svoje životné rany si lieči v pokoji a horúčave rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí sa ako rybársky sprievodca, má svoju loď Serenity, v dedine domček, milenku (Diana Lane) a nepeknú minulosť zapíja v bare. Ticho jeho života prelomí ako blesk z jasného neba jeho bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A prinesie búrku. Znenazdajky sa objaví a zúfalo požaduje od Bakera, aby zabil jej súčasného násilníckeho manžela. V mene ich spoločného syna, aj v mene jedného milióna dolárov ako odmeny, má vziať jej manžela na rybársku výpravu a uprostred oceánu ho hodiť žralokom. Baker najprv odmieta, ale pokojné vody karibského raja sú už nenávratne sčerené. Výčitky a strach o syna ho ešte väčšmi prenasledujú a začne o návrhu premýšľať. Následná vlna vášní, udalostí a zvratov odhalí aj tie najskrytejšie tajomstvá... Matthew McConaughey získal Oscara za Dallas Buyers Club a uznanie za úlohy v seriáli True Detective či filmoch Obhajca, Magic Mike, Vlk z Wall Street alebo Interstellar. V ňom sa stretol s Anne Hathaway. Aj ona má doma Oscara (za strhujúci výkon vo filmových Bedároch) a je prvotriednou hviezdou vďaka snímkam ako Diabol nosí Pradu, Denník princeznej, Rachel sa vydáva, Temný rytier povstal. Skvelé obsadenie dopĺňa Diane Lane. Triler Serenity: Ticho pred búrkou vzbudzuje zvedavosť a očakávania aj vďaka scenáristovi a režisérovi Stevenovi Knightovi, ktorý má na svojom konte snímky ako Špina Londýna (nominácia na Oscara), Prísľuby z Východu, Nočná jazda, Ťah jazdcom, Láska na kari alebo Spojenci.
Foto: Bontonfilm

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.