Kapela (SR/ČR 2018)

KapelaThe Band
Dokument, 80 minút
Scenár: Ladislav Kaboš, Svatava Marie Kabošová. Réžia: Ladislav Kaboš. Kamera: Ivo Miko. Strih: Michal Kondrla. Hudba: Gustav Bábor.
Slovenská premiéra: 24. októbra 2018
Voľné pokračovanie divácky úspešného kinematografického dokumentu Všetky moje deti sleduje ďalšie osudy jeho rómskych hrdinov. Organizačne veľmi šikovný a remeselne nadaný Róm Stano Čonka s pomocou farára M. Kuffu ešte nedávno pomáhal stavať v osade jednoduché murované domčeky. Teraz je manažérom novovznikajúcej kapely a snaží sa zo všetkých síl, aby „ sa jeho chlapci presadili na veľkom pódiu“ a ukázali svoj talent. Krehký príbeh outsiderov, ktorí majú veľký talent a veľký sen – vzniká Gypsy Band Lomnické Čháve, ktorá sa v polorozpadnutej dodávke vydáva na cestu Slovenskom až na prestížny hudobný festival Pohoda v Trenčíne. Ako využijú svoju prvú veľkú šancu? Kreatívny dokumentárny film Kapela zobrazuje zrod kapely v ťažkých sociálnych podmienkach rómskej osady na východnom Slovensku. Vysnívaná cesta za úspechom je silným, inšpiratívnym príbehom túžby a nádeje, plným emócií, rómskej hudby a láskavého humoru.
Foto: MEDIA FILM

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.