Lion (Austrália-Veľká Británia-USA 2016)

Lion129 minút.
Scenár: Luke Davies. Réžia: Garth Davis. Kamera: Greig Fraser. Strih: Alexandre de Franceschi. Hudba: Volker Bertelmann, Dustin O'Halloran. Účinkujú: Sunny Pawar, Abhishek Bharate, Priyanka Bose, Khushi Solanki, Shankar Nisode, Tannishtha Chatterjee, Nawazuddin Siddiqui, Riddhi Sen, Koushik Sen, Udayshankar Pal, David Wenham, Nicole Kidman, Dev Patel, Benjamin Rigby, Todd Sampson, Rooney Mara, Daniela Farinacci a ďalší.
Slovenská premiéra 16. februára 2017
Nicole Kidmanová a Rooney Maraová hrajú vo vedľajších úlohách austrálsko-britsko-americkej drámy – celovečerného debutu uznávaného austrálskeho tvorcu reklám a seriálov Gartha Davisa. Adaptoval autobiografickú knihu austrálskeho obchodníka indického pôvodu Saroo Bierleya A Long Way Home o tom, ako sa vo veku päť rokov stratil vo vlaku, zablúdil v Kalkate, kde sa iba horko-ťažko pretĺkal a ako ho adoptoval bezdetný austrálsky pár. O dvadsaťpäť rokov neskôr, vyzbrojený len hŕstkou nejasných spomienok, neochvejným odhodlaním a mapami Google Earth, sa filmový Saroo vydáva na dlhú cestu za svojou stratenou rodinou v ďalekej a preňho už vlastne aj neznámej Indii. Film, zdobený desiatkami rôznych ocenení, nominovali na šesť Oscarov a päť britských cien BAFTA, ale už predtým zo štyroch nominácií na Zlatý glóbus nepremenil ani jednu.
Foto: Forum Film

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.