Realita (Francúzsko-Belgicko-USA 2014)

realitaRéalité
87 minút.
Scenár, réžia, kamera, strih, hudba: Quentin Dupieux. Účinkujú: Alain Chabat, Jonathan Lambert, Élodie Bouchez, Kyla Kenedy, Jon Heder, Eric Wareheim, John Glover, Lola Delon, Matt Battaglia, Susan Diol, Erik Passoja, Jonathan Spencer, Bambadjan Bamba, Michel Hazanavicius, Roxane Mesquida, Brad Greenquist, Charley Koontz, Jared Ward, Gregory Schmauss a ďalší.
Slovenská premiéra 9. februára 2017
Ako protiváhu Päťdesiatich odtieňov temnoty nasadzuje Asociácia slovenských filmových klubov ten najťažší kaliber – francúzsko-belgicko-americkú nezávislú autorskú drámu Realita. Hudobník Quentin Dupieux (nar. 1974), známy na scéne elektronickej hudby ako Mr. Oizo, najskôr od komponovania, koncertovania a vydávania albumov prešiel k nakrúcaniu videoklipov a v roku 2007 sa uviedol ako excentrický nezávislý filmár celovečernou snímkou Steak. V roku 2013 slovenské kiná pod názvom Fízli! premietali jeho film Wrong Cops, z nedostatku výstižnejších spisovných výrazov označovaný ako „kriminálna komédia“. Pred tromi rokmi obšťastnil svojich verných fanúšikov autorským opusom o nesmelom filmárovi Jasonovi. Bohatý producent sľúbi, že ho nechá nakrútiť vysnívaný horor, ak do 48 hodín nájde ten najlepší výkrik v celej histórii kinematografie. Hľadanie sa premení na nočnú moru. Po boku hviezd čudných filmov a kultových seriálov účinkujú aj režiséri Alain Chabat a Michel Hazanavicius.
Foto: ASFK

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.