Božská Florence (Veľká Británia-Francúzsko 2016)

bozska florenceFlorence Foster Jenkins
110 minút.
Scenár: Nicholas Martin. Réžia: Stephen Frears. Kamera: Danny Cohen. Strih: Valerio Bonelli. Hudba: Alexandre Desplat. Účinkujú: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Nina Arianda, Rebecca Ferguson, John Kavanagh, Josh O'Connor, Paul Bergquist, Mark Arnold, Christian McKay, David Haig, Elliot Levey, Martyn Mayger, Shaun Newnham a ďalší.
Slovenská premiéra 25. augusta 2016
Na sklonku 80. rokov minulého storočia sfilmovali rovnakú slávnu predlohu Miloš Forman a Stephen Frears a v kinách potom súťažili Valmont s Nebezpečnými známosťami. Situácia sa opakuje. Krátko po francúzsko-belgicko-českom filme Marguerite sa životom netalentovanej americkej speváčky inšpiroval aj Frears a v britsko-francúzskej koprodukcii, s Meryl Streep v hlavnej role, nakrútil biografickú komediálnu drámu Florence Foster Jenkins. Skutočná Florence Jenkinsová (1868 – 1944) pochádzala z bohatej pennsylvánskej rodiny a patrila k americkej smotánke, takže sa jej nikto neodvážil povedať, že nemá spevácky talent. Odmalička túžila vystupovať na verejnosti a rodinné peniaze jej napokon pomohli sen uskutočniť. Bohužiaľ. Vo filme je vystúpenie Florence v newyorskej Carnegie Hall najväčšou skúškou pre jej manžela a manažéra St. Clair Bayfielda (Hugh Grant). Film s rozpočtom necelých 20 miliónov dolárov za prvý týždeň utŕžil takmer 15 miliónov a zožal množstvo pochvalných recenzií. V roku 2007 mal premiéru celovečerný dokument Florence Foster Jenkins: A World of Her Own.
Foto: Magic Box

Vyhľadaj

2percenta

220x220stavoing

Táto webová lokalita používa súbory cookie pre lepšie používateľské prostredie. Ochrana osobných údajov tým nie je dotknutá.